avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Buna seara si La multi ani! Va rog sa imi dati un sfat.sora mea are deasupra apartamentului ei o familie de chiriași. Ziua e cat de cat liniste sau uneori suportabila galagia..dar noaptea e dezastru..scapa lucruri pe jos, umbla cu papuci care fac zgomot, fac un zgomot ingrozitor in baie...sora mea are un copil mic si ii este foarte greu sa suporte galagia vecinilor. Intr o zi sora mea fiind pe balcon i a atras atentia dnei sa nu scuture paturi peste balustrada balconului pt ca are hainutele copilului intinse pe balcon .chiriasa a intrat in camera si cred ca cu o bota si picioarele a inceput sa faca galagie. Ce poate face sora mea in acest caz? Nu ii mai suporta...va rog ajutati ne cu un sfat.va multumesc.
Va spun sincer, daca doar "...scapa lucruri pe jos, umbla cu papuci care fac zgomot, fac un zgomot ingrozitor in baie...", nu prea aveti ce sa la faceti, deoarece va este foarte greu sa probati ceea ce spuneti. Daca puneau muzica tare sau faceau scandal, puteati sa chemati politia (bine ca nu fac d-astea), dar doar pentru ca se aud papucii pe gresie si apa la baie, este vina constructorului sau a lu' Nea Nicu ca ne-a inghesuit ca pe sobolani in blocurile "noastre".
Viata la bloc este uneori un chin datorita lipsei de civilizatie,datorita antipatiilor locatarilor
Sora dv poate eventual sa sesiseze proprietarul apartamentului despre atitudinea si comportamentul chiriasilor
Se poate sesiza presedintele de asociatie sau politia-daca chiriasii nu respecta programul de liniste
O cerere / declaratie depusa la politia comunitara din judetul/orasul/comuna/satul din care locuiti prin care precizati ceea ce va nedumireste ... Legea 61/1991
aveti aici tot de pe forum : www.avocatnet.ro/content/art...

Doar daca e ceea ce spuneti aici pe forum si e similar cu ceea ce spune legea

Este un conflict ...
Multumesc pt raspuns.....dar ceva trebuie sa se poată face....nu mai exista respect si ora de liniste...dar copilul surorii mele se trezeste din somn din cauza zgomotelor. ...proprietarul a fost înștiințat dar se pare ca sunt mai importanți banii...v.am spus ca atunci cand i s a atras atentia, "doamna" a batut cu un lemn si cu picioarele in podea....e inuman...
iolanda2015 a scris:
...dar ceva trebuie sa se poată face...

Aveti dreptate ca ceva trebuie facut si de aceea e normal sa incercati toate caile. Ordinea fireasca, dupa parerea mea ar fi urmatoarea:
- discutati cu acei chiriasi iar daca nu se linistesc
- discutati cu proprietarul, iar daca nu intervine
- discutati cu presedintele asociatiei sa va ajute, iar daca tot nu e bine
- sesizati politia cu telefon (112) sau in scris.

Alte discuții în legătură

Vecin care face reclamatii la politie kliN kliN Buna ziua , De cateva luni de zile vecinul care locuieste la apartamentul de sub mine imi face reclamatii la politie sustinand ca din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sesiza un proprietar care inchiriaza fara contract? ipostolache ipostolache Buna ziua! Problema pe scurt: De cativa ani am in apartamentul de la etajul superior chiriasi. Unii au fost cu bun simt si n-am avut ce le reprosa, altii ... (vezi toată discuția)