avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare abuziva a com.ex.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare abuziva a com.ex.

Com. ex. al asociatiei a hotarat obligarea proprietarilor sa completeze si sa depuna in termen o declaratie tipizata cu datele personale CNP-ul adresa de domiciliu nr.telefon adresa e-mail si nr.persoanelor care locuiesc in ap. sub incidenta prevederilor legislatiei privind falsul in declaratii de asemenea a decis solicitarea acordului proprietarilor pentru actionarea in justitie a restantierilor care inregistreaza datorii ce depasesc termenul de plata cu 90 de zile!!
Cel mai recent răspuns: conjoint , utilizator 01:08, 12 Ianuarie 2016
NUMAI adunarea generala a proprietarilor poate adopta hotarari. Comitetul executiv poate emite decizii doar in baza hotararilor adunarii generale.
conjoint a scris:


de asemenea a decis solicitarea acordului proprietarilor pentru actionarea in justitie a restantierilor care inregistreaza datorii ce depasesc termenul de plata cu 90 de zile!!

Avand in vedere disp art 50 din L nr 230/2007 ,actionarea in instanta a debitorilor reprezinta dreptul asociatiei de proprietari si nu este conditionat de acordul proprietarilor
Art. 50
(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Acţiunea asociaţiei de proprietari este scutită de taxă de timbru.
(3) Sentinţa dată în favoarea asociaţiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusă în aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisă de Codul de procedură civilă.

Detalii: [ link extern ]

Actionarea in judecata este legala.
Cealalta actiune, nu!
De ce este ilegala cealata actiune? Poate capata aspectul savarsirii unei infractiuni?
legislatia e mai clara in privinta asta.
proprietarul e obligat sa depuna la administratie copie dupa actele de proprietate si acolo ai CNP.
numarul de persoane e bine sa il dai pt ca te poti trezi cu mai multe persoane la intrebinere si platesti mai mult si ceea ce nu e bine pentru dvs.
In ce priveste acordul spunetile respectos sa mai citeasca legea 230/2007 si normele ei si poate o sa isi dea seama ca nu le trebuie niciun acord
nr de telefon il dai voluntar si adresa de email si nu obligat, daca dvs cand ati cumparat Apartamentul nu iati dat copie dupa contract trebuie sa le dati atat si le spuneti ca nr de telefon si adresa nu leo dati si daca nu le convine sa va dea in judecata

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-date obligatorii maria mary maria mary Buna seara! Îmi puteți spune, va rog, daca este obligatoriu pentru cartea de imobil sa spun și ocupația și locul de munca? Mi se cer aproape toate datele ... (vezi toată discuția)
Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)