avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot schimba avocatul din oficiu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot schimba avocatul din oficiu?

Buna ziua/seara , mama mea este urmarita penal, si are un avocat din oficiu pus de tribunal. El nu se prezinta la procese, iar din cauza asta se tot amana decizie. Mama nu se poate prezenta pentru a-l schimba, eu in calitate de fiu al ei, il pot schimba cu altul tot din oficiu? Si care este procedura?


Multumesc anticipat. :)
Cel mai recent răspuns: Saveta.duma@gmail.com , utilizator 18:05, 16 Mai 2018
Buna seara,
In cazul in care avocatul desemnat din oficiu nu se prezinta, puteti solicita inlocuirea acestuia. In toate cazurile, avocatul din oficiu are obligatia de a-si asigura substituirea atunci cand nu se poate prezenta la unul dintre termene.
Nu cred in aceasta situatie, avocatii din oficiu primesc amenzii usturatoare daca procedeaza in acest mod, oricum instanta numeste imediat alt avocat daca observa ca se tergiverseaza.
De exemplu, la ultimul proces a stat in sala pana cand aproape sa chemat cazul, iar cu 5 minute inainte a plecat, si-l vazuse si judecatoare, si nu l-a amendat sau ceva..
Avocatul din oficiu nu se poate schimba decât cu voia sa.

E adevărat ca la avocatii din oficiu se aplica amenzi în astfel de cazuri.
De schimbat de instanta nu am prea auzit decât rar de tot și numai după ce lămurește instanta problema în caz de lipsa la mai multe termene de judecata.De regula instanta acorda termen dacă desemnează alt avocat și e tot aia ca tot se amână.
Pot exista cazuri în care sa fi decedat și atunci se schimba.

Dacă judecatoarea l-a văzut în sala a fost.
Probabil ca a mers la alt proces.
Probabil ca primește 200 lei pentru cazul dvs.
Credeți ca poate trai o luna cu 200 lei?
De aceea bănuiesc eu ca a plecat la alt proces.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Faceti cerere de recuzare a avocatului din oficiu motivata si cereti alt avocat din oficiu. Trebuia sa se subtituie cu altul daca stia ca nu poate veni, dar probabil nu vine cu rea-credinta... cine stie

Deasemenea daca veniti cu avocat ales, delegatia avocatului din oficiu inceteaza

Alte discuții în legătură

Cererea de amanare a unui recurs facut de parchet Anda26 Anda26 Se poate face cerere de amanare a unui recurs facut de Parchet la Curtea de Apel? Dar daca este un recurs facut in regim de urgenta? Avocatul nu este in tara ... (vezi toată discuția)
Refuzul clientului la avocat. client care nu doreste substituirea avocatului in fata instantei penale.refuzul clientului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista jurisprudenta conform careia clientul care refuza ca avocatul angajat sa fie substituit sa determine amanarea cauzei pe incalcarea dreptului la ... (vezi toată discuția)
De ce sunt citat ca martor TeddyDe TeddyDe am primt o citatie care spune ca eu sunt martor intr-un proces de fond in care acuzatul este un amic de-al meu. \"in calitate de martor, in proces cu ... (vezi toată discuția)