avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... informatie despre postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

informatie despre postnatal

Buna seara as dori sa va intreb cat trebuie sa ai lucrat in campul muncii ca sa poti beneficia de postnatal , exp eu am lucrat din iulie pana pe 20 decembrie dar cu 4 ore momentan nu lucrez, as putea plati ca persoana fizica in continuare sa pot beneficia de post natal. Eu ar trebui sa nasc in septembrie ma pot incadra sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 13 Ianuarie 2016
1. Concediul postnatal face parte din concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal.

2. Dvs. cred ca va referiti la concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani.

3. - Pentru a beneficia de CCC si de indemnziatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Nu conteaza daca programul de lucru este cu 8 ore pe zi sau mai putine.

4. - Daca veti naste in septembrie 2016 cele 12 luni eligibile sunt octombrie 2015 - septembrie 2016.
- Incercati sa incheiati un contract individual de munca (CIM) din luna ianuarie 2016, chiar cu 1 ora pe zi si veti beneficia de CCC.
- Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de CCC, deci si daca le-ati plati nu v-ar ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal roxelia roxelia Buna seara A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt: M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil euro2000 euro2000 sunt in post natal pe 15 septembrie 2015 copilul face 2 ani dar eu sunt insarcinata in 13 saptamani spuneti-mi cum procedez mai departe (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)