avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru al doilea copil

sunt in post natal pe 15 septembrie 2015 copilul face 2 ani dar eu sunt insarcinata in 13 saptamani spuneti-mi cum procedez mai departe
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:59, 21 August 2015
1. Concediul postnatal face parte din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal).

2. Dvs. sunteti acum in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

3. - Dupa ce se termina CCC faceti cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Apoi instiintati angajatorul in scris ca sunteti gravida si atasati o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste starea de graviditate.

4. - In continuare mergeti la serviciu, beneficiati de concediu de maternitate si apoi de CCC pentru al doilea copil.
- In veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii intra si veniturile din indemnziatia pentru CCC pentru primul copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Informatie despre postnatal anuta123 anuta123 Buna seara as dori sa va intreb cat trebuie sa ai lucrat in campul muncii ca sa poti beneficia de postnatal , exp eu am lucrat din iulie pana pe 20 decembrie ... (vezi toată discuția)