avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Salut, sunt divortata de 3 ani, si am un copil de 5 ani. Sotul nu a lucrat legal nicaieri, imediat dupa 10 zile de la depunerea cererii de divort, si solicitarea pensiei alimentare si-a inregistrat carnet de munca, in compania lui tat.sau, cu cel mai mic salariul de 1300 lei. Din start am solicitat taxa fixa 1000 lei/lunar, stiind ca nu are carnet de munca. El nu a fost de acord cu suma de 1000, si a atacat la curtea de apel, la care au stabilit suma de 600 lei. Pot cumva sa solicit schimbarea pensiei alimentare, la o suma mai mare? Gradinita copilului ma costa lunar 700 lei. Din ce bani sa mai intretin copilul? El acum este peste hotare si ar putea sa achite mai mult. Parinti lui au business si ar putea sa ajute. De 3 ani nu s-au interesat de copil si nu au vazut-o niciodata. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
Smaranditsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 12:35, 12 Ianuarie 2016
Buna seara
Da puteti dar daca stiti unde lucreaza si daca are acte
In caz contrar se stabileste pensia 1/4 pe minimum pe economie
in hotarirea de judecata este indicata firma in care lucreaza, este IVANORD.SRL, firma lui tat-sau, si ca are 1300 lei. Documentul este inregistrat indata ce am dat la divort.
este vre-o lege, care mi-ar permite sa-i cer o alta suma, 1000 lunar?
ATI SPUS CA ACUM LUCREAZA IN STRAINATATE
Daca lucreaza acolo nu mai lucreaza la firma tatalui
ba da este inregistrat la firma tatsului. va reveni in tara peste 2 luni. sta peste hotare si tats.su , firma o conduce mam-sa, fiind in Moldova. multumesc
Buna seara,
In aceste conditii nu veti avea succes intr-un demers de marire a pensiei.
Legea, Art. 529 Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
veti primi 1/4 din venitul sau.

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara cristinacrs cristinacrs Buna ziua, I am deschis proces fostului sot pt majorarea pensiei alimentare la 4 ani de la stabilirea divortului si a pensiei alimentare la momentul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copii rodicaacidor rodicaacidor Sunt divortata de sot.Avem impreuna 2 copii(fete). Minora are pensie de intretinere 290 lei (marita din septembrie de la 195 lei). Cealalta fata ,are 19 ani si ... (vezi toată discuția)