avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-publicatie vanzare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-publicatie vanzare

Daca un imobil este supus executarii silite si scos la vanzare, unde trebuie sa apara Publicatia de vanzare si de catre cine? Numai de catre executor judecatoresc sau si de catre executor bancar? Apare cumva afisat anuntul si la Judecatoria de care apartine debitorul sau nu e absolut necesar afisarea la judecatorie?
Cel mai recent răspuns: mariamn , utilizator 12:25, 6 August 2011
Informatii privind imobilele supuse executarii silite si scose la vanzare se pot gasi la sediul organului de executare,respectiv ale bancilor si al instantelor e executare
(al judecatoriilor in a caror circumscriptie se afla imobilul),la sediul primariilor in a
caror raza teritoriala se afla imobilul,pe site-urile executorilor ori in ziare locale si ale cel cu aparitie nationala.
Art. 504 cod procedura civila - Publicaţia de vânzare se va afişa la sediul organului de executare şi al instanţei de executare, la locul unde se află imobilul urmărit, la sediul primăriei în a cărei rază teritorială este situat imobilul, precum şi la locul unde se desfăşoară licitaţia, dacă acesta este altul decât locul unde este situat imobilul.
Executorul judecătoresc, la cererea celui interesat, va anunţa vânzarea la licitaţie şi într-un ziar de largă circulaţie.
Debitorul va fi înştiinţat despre data, ora şi locul vânzării.
Dispoziţiile art. 439 alin. 2 sunt aplicabile.
Executarea silita prin executor judecatoresc, respectiv prin executor bancar se exclud, dispozitiile codului de procedura civila sunt insa aplcabile in ambele cazuri
In primul rand va multumesc pt raspunsuri si as intreba in continuare, Publicatia de vanzare nu ar trebui sa aiba pe langa nr de dosar dat se executorul bancar si un nr de dosar dat de instanta, eventual si o referire la o hotarare judecatoreasca numerotata, datata, altfel cum se va stii ca acel document este valabil? Mentionez ca documentul respectiv este redactat , stampilat si semnat numai de executorul bancar.
În termen de 5 zile de la stabilirea preţului imobilului executorul va întocmi şi va afişa publicaţia de vânzare a acestuia, care va cuprinde următoarele menţiuni:

1. denumirea şi sediul organului de executare;

2. numărul dosarului de executare;

3. numele şi calitatea executorului;

4. numele şi domiciliul ori, după caz, denumirea şi sediul debitorului şi creditorului;

5. titlul executoriu în temeiul căruia se face urmărirea imobiliară;

6. identificarea imobilului şi descrierea lui sumară;

7. preţul la care a fost evaluat imobilul;

8. menţiunea, dacă va fi cazul, că imobilul se vinde grevat de drepturile de uzufruct, uz, abitaţie sau servitute, intabulate ulterior înscrierii vreunei ipoteci, şi că, în cazul în care aceste creanţe nu ar fi acoperite la prima licitaţie, se va proceda, în aceeaşi zi, la o nouă licitaţie pentru vânzarea imobilului liber de acele drepturi. Preţul de la care vor începe aceste licitaţii va fi cel prevăzut de art. 509 alin. 3 şi 4;

9. data, ora şi locul vânzării la licitaţie;

10. invitaţia pentru toţi cei care pretind vreun drept asupra imobilului să-l anunţe executorului înainte de data stabilită pentru vânzare;

11. invitaţia către toţi cei care vor să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi, până la acel termen, să prezinte oferte de cumpărare;

12. menţiunea că ofertanţii sunt obligaţi să depună, până la termenul de vânzare, o cauţiune reprezentând 10% din preţul la care a fost evaluat imobilul;

13. data afişării publicaţiei de vânzare;

14. semnătura şi ştampila executorului judecătoresc.

Termenul stabilit pentru vânzare nu va fi mai scurt de 30 de zile şi nici mai lung de 60 de zile de la afişarea publicaţiei de vânzare la locul unde va avea loc licitaţia.

Publicaţia de vânzare se va afişa la sediul organului de executare şi al instanţei de executare, la locul unde se află imobilul urmărit, la sediul primăriei în a cărei rază teritorială este situat imobilul, precum şi la locul unde se desfăşoară licitaţia, dacă acesta este altul decât locul unde este situat imobilul.

Executorul judecătoresc, la cererea celui interesat, va anunţa vânzarea la licitaţie şi într-un ziar de largă circulaţie.

Debitorul va fi înştiinţat despre data, ora şi locul vânzării.

Punctul 2 se refera numai la nr dat de executor bancar, nu si la un nr dat de executor judecatoresc (un nr de inregistrare a dosarului in instanta), iar punctul 14, referitor la stampila si semnatura executorului judecatoresc, lipseste cu desavarsire, ce inseamna asta? Actul este valabil sau nu? Mentionez ca am citit pe diverse sit-uri ale bancilor de licitatii ale executarilor silite si au un nr de inregistrare a dosarului in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
mariamn, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta, dupa vanzarea prin executare silita gabitza99 gabitza99 o societate ce presteaza un serviciu de utilitate publica si care nu a fost notificata cu privire la vanzarea unui imobil prin intermediul executorului bancar, ... (vezi toată discuția)
Publicatie de vanzare elenaeu1 elenaeu1 Publicatia de vanzare la licitatie a unui imobil este obligatoriu sa se faca si intr-un ziar de larga raspandire ? Este o incalcare de procedura daca debitorul ... (vezi toată discuția)
Publicatie de vanzare pe un teren in indiviziune barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd [b]Am nevoie urgenta de un sfat[/b] : Sintem 6 coproprietari ai unui teren de 4 ha. Unul dintre acesti coproprietari a imprumutat o suma de 100.000 de ... (vezi toată discuția)