avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii catre un furnizor de telecoumicatii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii catre un furnizor de telecoumicatii

Buna ziua.
De ceva vreme sunt presat de firma de recuperari creante si evident, limbajul arogant pe care il au unii operatori de la celalalt capat al firului. S-a intamplat sa se apeleze si de 3-4 ori pe toate numerele care au fost detinute prin contract.
Cum pot evita aceasta hartuire din partea lor ? Fiindca pe 3 numere care au fost detinute prin contract de o persoana, pe toate 3 se suna desi ele au fost deja trecut pe PrePay si doar 1 din ele e declarat ca numar de contact. Mentionez ca unii operatori sunandu-ma, imi cer detalii personale precum daca sunt ruda cu cel pentru care suna si asa mai departe.

Am inteles de la diverse persoane ca practica lor este de-a trimite plicuri acasa si-asa mai departe in care tot se majoreaza suma, iar daca nu le dai nimic, ca sa le dai intr-un final, apare o "reducere" cu pana la 70-75% din suma pretinsa de ei.

Datoria care o am este in jur de 400 si ceva de lei la care s-a ajuns din motive de neplata pe fondul unor probleme personale.

Este adevarat ca daca nu s-a semnat nimic cu firma de recuperari, cel in cauza nu are nici o obligatie catre ea ci exclusiv catre furnizorul de telefonie in conditiile in care in contractul dintre abonat si furnizorul de telefonie, din ce stiu eu, nu se face referire catre cine se va ceda creanta in cazul neplatirii.

Este darea in judecata o solutie viabila ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Schimbarea de catre operatorul de telefonie mobila a nr de telefon dupa rezilierea contractului crisstina_ crisstina_ Buna ziua!Acum 3 ani am facut un abonament la un operator de telefonie mobila trecand nr de pe cartela prepay pe abonament.Recent mi-am reziliat contractul cu ... (vezi toată discuția)
este prescrisa creanta? Manole Dumitru Manole Dumitru O intrebare ;;; Un contract de telefonie mobila, incheieat prin anii 1995, cu operatorul de telefonie mobila \"connex\",. Persoana in cauza a plecat ... (vezi toată discuția)
Creditexpress stefanirina stefanirina Buna ziua!Am si eu o mare problema cu cei de la Credit Express...in 2011 am facut un abonament de internet mobil de la Romtelecom si ulterior am facut o cerere ... (vezi toată discuția)