avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... noul cod civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

noul cod civil

buna seara.daca o actiune de apel este declarata la 25 03 2013 iar noul cod civil a intrat in vigoare la 15 02 2013 cu acesta modificandu-se unele termene de efectuare a unor proceduri.Mentionez ca judecata de fond a fost dezbatuta in perioada 2009 ianuarie 2013 iar apelul la data mai sus aratata.intrebarea mea este ,instanta va judeca pe noul cod sau pe cel vechi,fiind vorba mai exact de termenul perimarii de la 1 an la 6 luni?
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 12:27, 17 Ianuarie 2016
Buna seara
Se va judeca pe vechiul cod de procedura.
buna seara ,d-l avocat este vorba de modificarea unui termen al unei sanctiuni procedurale care limiteaza durata procesului .iar actul de procedura nu trebuie facut sub prevederile noului cod
Procesul civil se va desfasura potrivit regulilor aplicabile la data introducerii cererii, in cazul de fata vorbim despre 2009, deci se aplica VCPC.
buna ziua .Actiunea de apel a fost introdusa la 25 03 2013,iar sanctiunea procedurala ar fi perimarea cererii de apel care la momentul respectiv sub incidenta noului cod in vigoare la momentul introducerii cererii ar fi de 6 luni ,in loc de 1 an cat prevede vechiul cod.va multumescpentru raspuns anticipat.
Nu are nicio importanta cand a fost introdusa cererea de apel, conteaza data introducerii cererii de chemare in judecata. Daca aceasta a fost introdusa cat timp era in vigoare codul vechi, tot ceea ce tine de prima instanta si de caile de atac ramane supus codului vechi.

Ati inteles acum?

Alte discuții în legătură

Revizuire Dianatanase Dianatanase 1.Cererea de revizuire (instanta de apel nu a cercetat si fondul cauzei desi am solicitat acest lucru) trebuie sa contina doar motivele revizuirii sau si ... (vezi toată discuția)
Perimarea cererii calin_andrei calin_andrei Daca instanta a acordat termen din oficiu invocand perimarea cererii de chemare in judecata, iar reclamanta se prezinta la termen solicitand repunerea in ... (vezi toată discuția)
Perimarea petre_marian petre_marian buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea.Daca actul de procedura facut pentru intreruperea cursului perimarii nu este util continuarii judecarii procesului ... (vezi toată discuția)