avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimarea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimarea

buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea.Daca actul de procedura facut pentru intreruperea cursului perimarii nu este util continuarii judecarii procesului ,atunci acesta poate fi considerat un act de suspendare a cursului perimarii sau nu?
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 19:05, 10 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
buna seara ,concret este vorba de un demers notarial facut de partea reclamanta intr-un proces de partaj succesoral prin eliberarea unui certificat care arata ca succesiunea defunctei ce avea cali tatea de parata in cauza nu se afla pe rolul nici unui notariat.mentionez ca cerinta instantei la momentul suspendarii de drept a cauzei a fost pentru ca partea reclamanta sa faca demersurile pentru introducerea in cauza a mostenitorilor.Eu am preluat calitatea de parat depunand la dosar un set de inscrisuri[testament ,declaratie de acceptare a succesiunii ,etc] Mentionez ca au trecut de la depunerea cererii pana in prezent 2 ani si 10 luni timp in care se depun cererii sustinindu-se mentinerea suspendarii procesului in baza incheierii date de instanta in urma cu 2 ani si 4 luni.Este posibil de luat in calcul un termen al perimarii si art.522 n c p c referitor la contestatia privind tergiversarea procesului.
~ Conținut șters la cerere ~
nu sa dispus perimarea .a fost invocata de instanta de apel din oficiu ,apoi a fost un recurs unde sa dispus rejudecarea cauzei .acum in intampinare am introdus-o pe cale de exceptie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea inlaturata - cu alte demersuri, dintr-un alt dosar ? oanaportar oanaportar intr-un litigiu de munca, pentru a inlatura perimarea: se pot invoca si alte demersuri ( inscrisuri /hotarari judecatoresti ...) din alte dosare ? (vezi toată discuția)
Perimare wap54 wap54 Am un dosar in recurs la un tribunal. Subiectul este anulare act, la judecatorie mi s-a dat o hotarare nefavorabila mie, pentent in anularea asa zisului act si ... (vezi toată discuția)
Perimare plangere contraventionala sykos sykos as dori sa stiu ce inseamna perimarea plangerii contraventionale ce obligatii legale am (vezi toată discuția)