Buna ziua. Lansez aceasta intrebare intrucat in acest moment mama mea se afla in plina iesire din indiviziune asupra unui imobil cumparat de la ICRAL in anii '90 si terenului liber aferent acestuia. Daca pe interiorul imobilului, partajul voluntar s-a efectuat cu greutate mare, prin reapartamentare, pe terenul liber aferent imobilului, notariatul nu vrea sa efectueze partajul voluntar, invocand faptul ca terenul nu este detinut de proprietari, ci este acordat cu drept de folosinta. Cu toate acestea in anul 2000 s-a emis un titlu de proprietate "prin care terenul in suprafata de 60mp cota indiviza aferenta ap. 1 se trece in proprietatea dnei...." prin Ordinul Prefectului nr. xxx din anul 200 in baza art.36 alin2 din Legea 18/1991 republicata."
In aceste conditii poate cineva sa-mi precizeze, cu siguranta, daca terenul liber (respectiv cota indiviza) este acordat in proprietate sau cu drept de folosinta? Pt ca, apreciez eu, atata timp cat este folosita sintagma "se trece in proprietatea..." nu se poate invoca "dreptul de folosinta" fiind doua notiuni cu totul si cu totul deosebite.
Cu multumiri deosebite....