avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocator

Am fost convocat la o cercetare disciplinara prealabila.Pentru acest lucru am primit un convocator care continea data,locul si mai spunea niste numere de inregistrare ale unor sesizari impotriva mea,2 la numar.In timpul cercetarii,am observat 2 intrebari care nu aveau nicio legatura cu sesizarile impotriva mea.Am cerut explicatii comisiei(2 femei si un barbat-jurist) si mi s-a adus la cunostiinta ca am si o a-3-a sesizare impotriva mea facuta chiar de unul din membrii comisiei.
Probleme la care as dori raspunsuri:
Art 251 alin 2 spune:
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
-in convocatorul primit se poate considera sa s-a precizat clar OBIECTUL daca eu am trecut DOAR 2 numere de inregistrare ale sesizarilor?
-in convocatorul primit NU era trecut numarul de inregistrare sau obiectul celei de-a 3-a sesizari impotriva mea
-am recuzat membrul comisiei care mi-a facut sesizarea printr-o cerere scrisa pe care trebuia sa se pronunte comisia.
Aceste lucruri ma ajuta intr-un eventual proces dupa ce comisia va da o sanctiune disciplinara?
Concret,va rog sa imi explicati ce pasi trebuie sa urmez.
As dori sa fac o sesizare acelui membru al comisiei (penal,civil)pentru ca ,dupa parerea mea ,avea obligatia legala sa se autosuspende sau sa renunte la calitatea de membru al acelei comisii.
Unde si ce anume pot sesiza ca sa fie sanctionat acel membru al comisiei.
Fac precizarea ca lucreg in cadrul unui DGASPC care este subordonat Consiliului judetean.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 2 Februarie 2016
Sunteti personal contractual sau functionar public?
Sunt personal contractual,fochist la centrala termica.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
gigione01, utilizator
Va redau mai jos din practica judiciara - care nu constituie izvor de drept - :

"Convocarea la cercetarea disciplinară a salariatului trebuie să indice în mod concret obiectul cercetării disciplinare prealabile. Trimiterea la sesizarea prin care angajatorul a fost înştiinţat despre eventuala săvârşire a unei abateri disciplinare de către angajat, fără comunicarea acesteia, nu răspunde cerinţei legale de indicare a obiectului cercetării disciplinare în convocarea adresată salariatului cercetat şi atrage nulitatea absolută a deciziei de sancţionare disciplinară.
Prezentarea faptei care constituie abatere disciplinară, în cuprinsul deciziei de sancţionare disciplinară, nu trebuie făcută în mod generic, fără elemente concrete care să permită instanţei de judecată să aprecieze în concret, circumstanţiat şi riguros asupra legalităţii măsurii de sancţionare. Descrierea concretă a acesteia trebuie să se regăsească în chiar textul deciziei de sancţionare disciplinară, iar nu în alte înscrisuri. Referirea la sesizarea prin care angajatorul a fost înştiinţat despre eventuala săvârşire a unei abateri disciplinare de către angajat, precum şi la raportul comisiei disciplinare, întocmit ca urmare a cercetării disciplinare prealabile, nu reprezintă o descriere a faptei ce constituie abatere disciplinară, în condiţiile în care aceste înscrisuri nu au fost comunicate salariatului sancţionat, o dată cu decizia de sancţionare disciplinară, astfel încât este incidentă sancţiunea nulităţii absolute a deciziei de sancţionare disciplinară."
(Curtea de Apel Timişoara, Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale, Decizia civilă nr. 2617 din 7 decembrie 2011)
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt,la obiect.
M-am mai descretit putin!Sunt stresat de faptul ca se vrea concedierea mea pe motive disciplinare!
Nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare poate veni si din faptul ca am fost cercetat pentru 3 sesizari si pe convocator au fost trecute DOAR 2?
Se poate invoca si aceasta situatie ...

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? cum sa il concediez??? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie : sunt agnajata unei o societate mici, cu 12 angajati, acces la informatii precum preturi de vanzare, contracte ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara anadaniela anadaniela Doresc sa va intreb urmatoarele : - in convocarea pentru cercetarea disciplinara trebuie sa fie scris motivul pentru care sint cercetata disciplinara ? , in ... (vezi toată discuția)