avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadre militare (angajati ISU) au voie sa fie actionari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadre militare (angajati ISU) au voie sa fie actionari sau administratori de SRL ?

Buna ziua! Doresc sa infiintez un SRL-D si sa incepem o afacere cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Mentionez ca sunt cadru militar, si eu stiam ca putem avea PFA, nu avem voie sa detinem SRL, nu stiu daca legea ne permite sa fim actionari sau administratori. Pot sa infiintez SRL-D pe numele sotiei, insa daca reusim sa accesam fonduri europene, vom fi monitorizati 5 ani si doresc sa stiu care ar fi cel mai avantajos caz, pentru ca eu ma voi ocupa mai mult de afacere, si nu doresc sa risc sa se considere ca muncesc la negru, si eventual sa returnez banii europeni primiti.
-- Pot sa ma angajez cu 2h/zi la SRL-D si sa ma ocup de afacere dar voi plati lunar taxe si impozite chiar si pt 2h, chiar daca voi avea si angajati cu 8h/zi
--Daca am voie sa fiu actionar, pot sa ma trec in statut actionar cu 10% de exemplu, si atunci nu mai e cazul sa imi fac si contract de munca ?
-- Daca am voie sa fiu administrator , trebuie sa am contract de munca?
--Cum este mai simplu si mai bine pentru a nu risca si a plati mai putini bani catre taxe si impozite, atat eu cat si sotia avem job-uri full-time pt care se platesc deja taxe si impozite. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 18 Ianuarie 2016
Sunteti personal contractual sau fucntionar public?
functionar public
Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.(art.96 alin.1 teza a II-a din Legea 161/2003).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera agricola dyadya80 dyadya80 Stie cineva daca am voie sa ocup o functie la camera agricola daca beneficiez de fonduri europene? (vezi toată discuția)
Concurs pentru ocuparea unui post de functionar public dyadya80 dyadya80 VREAU sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post de functionar public la Evidenta populatiei insa nu stiu daca sunt eligibila pentru ca anul trecut am ... (vezi toată discuția)