avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare intreprindere individuala

am fost astazi la cameara de comert in intentia de a-mi deschide o I I .domeniul de activitate principal ar fi comert cu amanintul si mai precis as vrea sa vand calculatoare , .accesori pt calculatoare , tel. mobile si accesorii si de asemenea sa fac si service pentru ele. La C.C. mi-a zis ca in cazul comertului cu amanuntul pe care vreau sa-l fac e suficient sa trec numai codul CAEN 4719 ca acesta le-ar cuprinde pe toate si as putea sa vand si alte produse inafara celor de mai sus mentionate ca de ex. haine ,incaltaminte , televizoare masini de spalat parfumuri ...etc cu conditia sa nu fie alimentare . Si am fost indrumat sa trec si 4789 comert cu amanuntul in standuri, chioscuri si piete unde la fel pot sa vand tote produsele nealimentare telefoane, accesorii , haine ,cuie, suruburi detergenti etc.Mi sa spus ca multe din coduri sunt pentru cei care vor din start sa se axeze pe un anumit tip de produs si vor sa deschida magazine strict pe acele produse. in schimb cu acest cod 4719 si 4789 pot vinde cu amanuntul tote produsele nealimentare in mag, standuri, piete.... Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca e buna aceasta interpretare sau se intelege altceva prin 4719 si 4789.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:13, 22 Septembrie 2009
Cred ca da.
Am intentia sa deschid un magazin de haine, comert cu amanuntul, ce trebuie sa stiu de la inceput, sau mai bine zis ce greseli nu ar treguii sa fac?
.La C.C. mi-a zis ca in cazul comertului cu amanuntul pe care vreau sa-l fac e suficient sa trec numai codul CAEN 4719 sau 4789. Aceste coduri sunt identice?
Care e diferenta dintre ele, sigur au ceva diferit!
Eu am un loc de munca, daca deocandata nu cotizez pentru nimeni la asigurari e vreo problema?
Din 22 iulie 2010 as putea sa-i fac carte de munca fiului meu care va implini 16 ani, conf. legii nr 300/2004(28.06.2004), pina atunci e vreo problema?
Pentru un PFA in afara de registrul de intrari iesiri, ce ar trebui sa mai am pentru a tine contabilitatea?
Cit este min. ce trebuie sa declari pt. cifra de afaceri?
Sau e vreo reglementare in acest sens?
In afara de casa de marcat si stampila ce ar trebui sa mai am?
Va multumesc daca ma ajutati dar nu as vrea sa merg pe un drum pe care nici macar nu l-am ,,reperat pe harta".
Dca mai sunt ,,secrete pe care ar trebui sa le stiu, va ramin recunoscatoare daca mi le impartasiti!
O zi buna!
Cod caen 4719 include:
- comertul cu amanuntul al unei largi varietati de bunuri, in care produsele alimentare, bauturile sau produsele din tutun nu sunt predominante;
- activitati ale magazinelor universale care comercializeaza, in general, produse ca: imbracaminte, mobila, produse electrocasnice, articole de fierarie, cosmetice, bijuterii, jucarii, articole sportive, etc.

Cod caen 4789 include:
- comertul cu amanuntul prin intermediul standurilor sau pietelor al altor bunuri, cum ar fi: covoare si carpete, carti, jocuri si jucarii, aparate de uz casnic si articole electronice de larg consum, inregistrari muzicale si video.
trbuia sa treceti la alte obiecte de activitate si alte coduri .
Buna,
ATI SPUS DE ALTE CODURI SI ALT PROFIL, POT PRIMI UN EX.?

Alte discuții în legătură

Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)
Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)
Coduri caen comert stradal emilpan emilpan Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste coduri caen pentru comertul stradal cu artizanat (magneti, brelocuri, etc.) Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)