avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare intreprindere individuala

am fost astazi la cameara de comert in intentia de a-mi deschide o I I .domeniul de activitate principal ar fi comert cu amanintul si mai precis as vrea sa vand calculatoare , .accesori pt calculatoare , tel. mobile si accesorii si de asemenea sa fac si service pentru ele. La C.C. mi-a zis ca in cazul comertului cu amanuntul pe care vreau sa-l fac e suficient sa trec numai codul CAEN 4719 ca acesta le-ar cuprinde pe toate si as putea sa vand si alte produse inafara celor de mai sus mentionate ca de ex. haine ,incaltaminte , televizoare masini de spalat parfumuri ...etc cu conditia sa nu fie alimentare . Si am fost indrumat sa trec si 4789 comert cu amanuntul in standuri, chioscuri si piete unde la fel pot sa vand tote produsele nealimentare telefoane, accesorii , haine ,cuie, suruburi detergenti etc.Mi sa spus ca multe din coduri sunt pentru cei care vor din start sa se axeze pe un anumit tip de produs si vor sa deschida magazine strict pe acele produse. in schimb cu acest cod 4719 si 4789 pot vinde cu amanuntul tote produsele nealimentare in mag, standuri, piete.... Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca e buna aceasta interpretare sau se intelege altceva prin 4719 si 4789.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:13, 22 Septembrie 2009
Indiferent unde veti stabili sediul profesional al PFA-ului, aveti nevoie de un contract de comodat sau de inchiriere incheiat cu proprietarul spatiului, fara nici o declaratie notariala. In cazul in care incheiati un contract de inchiriere, proprietarul/persoana fizica va trebui sa inregistreze contractul la administratia financiara de care apartine, urmand ca dvs. sa depuneti copia contractului de inchiriere purtand viza administratiei financiare respective. In acest caz nu aveti treaba cu primaria de domiciliu.
Va multumesc!:">
Sa inteleg ca impozitul la stat se plateste de intrarile /iesirile din registrul de intrari iesiri. Nu se tine o alta contabilitate, in afara de acest registru?:(
:offtopic: @Iulia Rac va rog sa va editati mesajele, nu le mai scrieti consecutive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)
Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)
Coduri caen comert stradal emilpan emilpan Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste coduri caen pentru comertul stradal cu artizanat (magneti, brelocuri, etc.) Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)