avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen de incercare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

termen de incercare

Buna dimineata ! In anul 2010 am fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu supendare si un termen de incercare de 2 ani. Vreau sa plec din tara si nu mai pot veni la probatiun, ce mi s-ar putea intampla daca plec si nu mai vin la intrevederile de la probatiune? Condamnarea a trecut, mai sunt in termenul de incercare pana in luna Aprilie 2015. Multumesc
Cel mai recent răspuns: bobby_vs , utilizator 06:32, 20 Ianuarie 2016
Ce vi s-ar putea intampla? Nimic special, instanta poate dispune revocarea suspendarii si executarea pedepsei. Dar de ce nu va ganditi sa anuntati la probatiune ca doriti sa plecati? Justificat o puteti face, nu sunt chiar atat de stricti.
Conf. fostului C.P. termenul de încercare în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp, stabilit de instanţă, între 2 şi 5 ani.
Banuiesc ca in cazul dvs, 4 ani+2 ani=6 ani termen de incercare. Aprecierea dvs „condamnarea a trecut” e gresita.
Dacă cel condamnat nu îndeplineşte, cu rea-credinţă, măsurile de supraveghere prevăzute de lege ori obligaţiile stabilite de instanţă, aceasta revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dispunând executarea în întregime a pedepsei.
Deci practic, pot sau nu pot, trebuie sa ma prezint musai la intrevederi. Nu exista nici o cale sa scap? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Condamnare MISAMIHAI MISAMIHAI Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul x la o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei ... (vezi toată discuția)
Citatie valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie : Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)