avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare

Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul x la o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului pe durata termenului de încercare prev. de art.82 C.p. .va rog sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:13, 3 Ianuarie 2014
Pe intelesul dvs, persoana in cauza nu va face inchisoare. Are o condamnare cu suspendare executarii pedepsei.
Multumesc
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 8 luni inchisoare, a carei executare a fost suspendata conditionat pe perioada termenului de incercare de 2 ani si 8 luni.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate 8 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani prevazut de disp.art 82 c.pen., deci in total 2 ani si 8 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
De asemenea instanta prin acelasi dispozitiv al hotararii, va atrage atentia asupra disp.art 83 c.pen. si anume:
Art. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
.........................................................................
Cu alte cuvinte, prin aplicarea unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, instanta va da posibilitatea sa probati ca va puteti indrepta si fara aplicarea unei pedepse privative de libertate, in caz contrar, respectiv al savarsirii unei noi infractiuni in termenul de incercare, se va dispune revocarea suspendarii, urmand sa executati in regim de penitenciar atat cuantumul pedepsei de 8 luni, cat si cuantumul pedepsei ce se va aplica pentru noua infractiune ( adica cele doua pedepse nu se vor contopi).


Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - lamurire decizie judecatoreasca lorelei86 lorelei86 \\"Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 litera a C.p. şi art. 76 alin. 1 litera d şi art. 3201 Cod. procedură penală ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Explicatii sentinta laviniaelenab laviniaelenab va rog explicati-mi si mie ce inseamna sentinta si ce reprezinta cei 2ani si 8 luni durata termenului de incercare Solutia pe scurt: În baza art.305 alin.1 ... (vezi toată discuția)