Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiul de cotizare si grupa

buna ziua ! am o vechime de 34 de ani de munca din care 12 ani in grupa 2........varsta este de 62 ani ( sex masculin )...........pot iesi la pensie anticipat ?astept raspuns ...multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariana55_ro , utilizator 11:33, 23 Ianuarie 2016
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
Limiat de varsta la 62 de ani si 6 luni.
Pensie anticipata partiala la acest moment(62 de ani).
Penalizarea pentru 6 luni de anticipare este de 4,5%.
multumesc mult pt raspuns! deci nu trebuie sa am 35 de ani vechime( stagiu de cotizare ) pentru pensie anticipata ? sau se tine cont de grupa?
Anii de grupa mai aduc un stagiu aferent de 3 ani(3 luni/an).
Este vorba de pensie anticipata partiala.
multumesc....multumesc ........ o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata vasilena48 vasilena48 Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni fara intrerupere din care 21 ani si 7 luni in grupa a II-asi as dori sa ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare BADNIC4 BADNIC4 Buna ziua,parintii mei au stagiu de cotizare pt pensie complet,respectiv mama nascuta in 17.8.1960-35 ani si 4 luni cotizatie si 3 ani si 6 luni grupa a.2.a ... (vezi toată discuția)