avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... anularea abuziva a unui certificat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

anularea abuziva a unui certificat

buna seara! sunt psiholog cu drept de libera practica si imi desfasor activitatea ca membru in cadrul comsiei de evaluare a persoanelor cu handicap. un petent nemultumit de incadrare mi-a facut in urma cu cateva luni o reclamatie la institutia care se ocupa de eliberarea dreptului de libera practica in cazul psihologilor, pe motiv ca a fost incadrat fara sa fie evaluat. mentionez ca dl a fost evaluat de serviciul de ev complexa care este format, conf. legii, din medic, psiholog, asistent social. Comisia face incadrarea pe baza actelor medicale depuse la dosar, a anchetei sociale si a propunerii serviciului de evaluare complexa. validitatea certificatului si corectitudinea incadrarii a fost confirmata si de comisia superioara noua. de asemenea, handicapul domnului este de natura autoimuna si nu psihica. comisia de disciplina care a evaluat cazul meu a dispus nesanctionarea, invocand insa legea 213/2004, art.18, alineatul b, si motivand ca nu aveam taxa platita la zi, iar avizul este nul. aici ridic 3 probleme: 1. eu ma aflam cu taxa achitata la zi, nu am fost niciodata suspendata pentru neplata si acest lucru il pot certifica cu chitantele anuale.
2. poate conferi aceasta institutie nulitate unui document pe care nu l-am emis eu, ci o alta institutie publica, conform criteriilor medico-psiho-sociale, al carui presedinte de comisie este un medic de expertiza?
3. in contestatie, sa ma refer strict la faptul ca eu sunt cu cotizatia la zi, deci nu imi pot anula documentele pe acest principiu, sau sa le explic si modul in care functioneaza comisia, conform legii si a criteriilor din monitorul oficial? Doamna jurist de acolo mi-a spus ca as putea sa nu ma supun legii, deoarece reprezint o profesie liberala, uitand insa ca sunt angajatul unei institutii publice, care lucreaza conform unor legi.
va multumesc pentru interes!

Alte discuții în legătură

Certificat handicap tarisnyas tarisnyas Buna ziua. In urma cu doua saptamini am suferit o operatie de orto protezare sold. As dori sa stiu daca ma incadrez in ceva grad de handicap si cetrebuie sa ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Anton25 Anton25 In urma cu 8 ani am avut un accident la un utilaj de tamplarie,in urma accidentului am ramas fara mare parte din trei degete la mana stanga.Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar de handicap adult cu alzheimer adrag adrag Buna ziua, Din cauza degradarii starii psihice si fizice am fost nevoiti sa o internam pe soacra mea intr-un camin privat de batrani din sectorul ... (vezi toată discuția)