avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Expertiza contabila, plata suplimentara cenzor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Expertiza contabila, plata suplimentara cenzor asociatie pentru efectuarea ei

Daca la o asociatie de proprietari cenzorul efectueaza si expertiza contabila din partea asociatiei intr-un proces este corect si legal?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:06, 31 Ianuarie 2016
Sa intelegem ca cenzorul a avut calitatea de expert parte din partea asociatiei intr-un dosar in instanta ?

In mod normal nu ar fi trebuit sa isi exprime punctul de vedere sau daca a facut-o nu ar trebui ca instanta sa tina cont de acest punct de vedere pt ca - anterior - in calitate de cenzor a mai verificat contabilitatea asociatiei si presupun ca nu a gasit nereguli.
Eu am vazut pe lista de intretinere si numele lui la cenzor si la cheltuieli expertiza deci e cum spuneti dvs dar daca instanta nu tine cont de acest punct de vedere pentru acest motiv eu trebuie sa platesc aceasta cheltuiala sau e neglijenta presedintelui si a comitetului care a ales acest expert si aceasta cheltuiala trebuie scoasa din lista?...multumesc pentru raspuns
Va trebui sa formulati un punct de vedere vis a vis de aceasta situatie, sa atrageti atentia instantei si sa solicitati sa fie inlaturata din cadrul probelor opinia acestui expert.
De acord...ce se intampla cu suma ceruta de expert 2000lei care a fost trecuta pe lista de intretinere si platita de toata lumea? Nu mi se pare corect sa platesc aceasta suma pentru ca presedintele a ales cenzorul sa fie si expert si expertiza a fost respinsa.
Trebuie vazut ce fel de expert este, adica are calitatea de expert tehnic judiciar sau nu.

Apoi trebuie vazut contractul ? Cine l-a semnat ? Ce imputernicirea a avut ? Din partea cui ?Si ce clauze sunt ?

Apoi mai este de analizat daca a existat o decie a comitetului executiv sau daca aceasta situatia s-a adus la unostinta membrilor asociatiei de proprietari etc.

Alte discuții în legătură

Proces neplata intretinere bgv bgv Buna seara, Nu am platit intretinerea intrucat modul de calcul nu a fost corect- ( pe langa probleme de fond nici macar total coloane nu era egal cu total ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern la asociatii de proprietari arhicoc arhicoc Conform Legii 230/2007: \"Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari, poate lua hotararea de a-l da in judecata pe fostul administrator ? aeg aeg Fostul administrator al asociatiei de locatari, a furat niste bani, aproape jumatate de milliard de lei vechi. Ne-am dat seama ca se intampla acest lucru, ... (vezi toată discuția)