avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit taxe locale

buna ziua
Contribuabil persoana fizica am de platit la taxe si impozite suma de 19000 ron din care 6000ron sunt penaliati si vroiam sa stiu daca pot scapa de dobanda asta exagerata .
Am vazut pe site-ul avocatnet ca ati publicat o ordonanta de urgenta si vreau sa stiu daca este valabila si pentru mine deoarece cei de la taxe si impozite spun ca nu exista nici un fel de ordonanta .
''Ordonanta de urgenta nr. 44/2015 privind acordarea unor facilitati fiscale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 785 din 21 octombrie, si se adreseaza tuturor contribuabililor, persoane fizice si persoane juridice, precum si entitati fara personalitate juridica.''
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:39, 30 Ianuarie 2016
Daca sunt taxe si impozite datorate bugetului de stat, trebuie sa verificati la agentia ANAF teritoriala care-i procedura de scadere a penalitatilor (va trebui sa platiti in intregime valoarea obligatiilor fiscale principale existenta la 01.09.2015 si vi se scade un anumit procent din penalitati). Daca vorbim de taxe si impozite datorate bugetului local, in primul rand primaria respectiva trebuie sa aiba aprobata de Consiliul local cota maxima a penalitatilor care se pot scadea (pana la 73%) si procedura de scadere a lor (tot asa, va trebui sa platiti in intregime, pana la 31.03.2016 cuantumul obligatiilor fiscale existente la 01.09.2015) ca sa puteti beneficia de scadere. Cererea de scadere a penalitatilor poate fi formulata pana la 01.06.2016. Nu se scad penalitatile la amenzi, indiferent de natura lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire la plata penalitatilor la impozite si taxe locale mirela2007 mirela2007 Buna .As dori sa stiu daca beneficiez de scutire de la plata penalitatilor aferente taxelor si impozitelor restante la bugetul local .Am citit in OUG 44/2015 ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului la casa cu teren 1300 mp GABYBABY GABYBABY TATAL MEU NU A MAI PLATIT IMPOZITUL DE 6 ANI LA CASA SI CURTE 1300 MP,ACUM EU FIICA LUI VREAU SA VAND ACEA CASA CU TEREN SI M-AM TREZIT CU UN IMPOZIT DE 36 MIL ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal STOICA MADALINA STOICA MADALINA CUM PROCEDEZ PENTRU A OBTINE UN CERTIFICAT FISCAL PENTRU O LICITATIE? (vezi toată discuția)