avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale NEPLATA IMPOZITULUI LA CASA CU TEREN 1300 MP
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

NEPLATA IMPOZITULUI LA CASA CU TEREN 1300 MP

TATAL MEU NU A MAI PLATIT IMPOZITUL DE 6 ANI LA CASA SI CURTE 1300 MP,ACUM EU FIICA LUI VREAU SA VAND ACEA CASA CU TEREN SI M-AM TREZIT CU UN IMPOZIT DE 36 MIL VECHI.DUPA CAT TIMP SE PRESCRIE ACEASTA SUMA DACA SE PRESCRIE SI CE TREBUIE SA FAC SA NU PLATESC ACEASTA SUMA FABULOASA.
Cel mai recent răspuns: GABYBABY , utilizator 00:13, 27 Aprilie 2012
Eu nu am auzit pana acum ca impozitul sa se prescrie (mai ales ca acum este criza financiara si nici nu-s bani la buget:D)
O metoda este sa: gasiti clientul,luati un avans si platiti impozitul (pana nu creste mai mult si sigur va creste) sau alta varianta este ca viitorul proprietar sa va plateasca impozitul..
1. dupa 5 ani datoriile se prescriu
2. anual se percep penalitati
3. teoretic in fiecare an pot pune sechestru

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
GABYBABY, utilizator
Mai verifica :)
Impozitul nu se prescrie. Altfel nu ar mai plati nimeni impozitul,nu?
Teoretic in fiecare an pot pune sechestru (putin probabil) desi cunosc un caz in care nu s-a pus sechestru nici dupa 20 ani si cainii latra iar caruta trece.
Da,anual se percep penalitati..dar mici.
Termenele de prescriptie ale datoriilor difera in functie de calitatea pe care o are creditorul. Atunci cand este vorba de stat, datoriile se prescriu in termen de 5 ani, in timp ce, in cazul oricaror alte datorii, termenul de prescriptie este de 3 ani.
Prescriptia unei datorii presupune ca, dupa trecerea unui anumite perioada de timp, debitorul nu mai poate fi obligat la plata restantei respective prin mijloace de constrangere garantate de stat. Practic, dreptul de actiune impotriva debitorului se prescrie, adica datornicul nu mai poate fi executat silit.
Buna seara !
Indiferent in ce caliate vindeti proprietatile pe care le detine tatal dumneavoastra (mostenitor, imputernicit ,prin procura, ...) va trebui sa achitati sumele restante datorate catre bugetul local(primarie - impozite si taxe locale) ,
Sumele datorate se prescriu in termen de 5 ani de la data la care le datorati dar va sigur ca cei de la primarie v-au emis instiintari de plata , somatiii de plata din 2006 pana acum.
In cazul in care nu vi s-au transmis astfel de documente , prescrisa este doar datoria din 2006, sumele datorate pe urmatorii ani nu s-au prescris inca.
Va sugerez sa achitati atat cat puteti din obigatiile de plata pe care le aveti si incercati sa luati un avans - asa cum v-a sugerat @suspectu...- pentru a achita intreaga obigatie de plata ca sa puteti obtine si certificatul fiscal in vederea vanzarii.

Alte discuții în legătură

Procedura obtinerii certificatului de atestare fiscala incepand cu 1 iulie 2011 Valentin_buzau Valentin_buzau Pe cine intereseaza o sa dau cateva detalii despre Procedura obtinerii certificatului de atestare fiscala incepand cu 1 iulie 2011 . link: ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept de proprietate tonibal tonibal rugaminte > sechestrul anaf asupra unei cladiri presupune instrainarea dreptului de proprietate asupra acelei cladiri ? (vezi toată discuția)
Datoriile la fisc excelenta32 excelenta32 buna ziua! am o societate la care am suspendat activitatea la 31 decembrie 2010 pe o perioada de 3 ani. Am ramas insa cu niste datorii la fisc (forfetarul pe ... (vezi toată discuția)