avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul de cotizare SOMAJ DUPA STUDII casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul de cotizare SOMAJ DUPA STUDII casa de pensii

Se consisdera stagiul de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsata somajul de 9 luni de dupa terminarea facultatii la zi cu diploma de licenta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 1 Februarie 2016
Somajul este stagiu de cotizare.
Din indemnizatia de somaj se retine CAS.
Facultatea la zi este stagiu asmilat.
Ambele(somajul si facultatea)intra in calculul pensiei de limita de varsta.
1. Din indemnizatia de somaj nu se retine nici o contributie.

2. - Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare pe pensie (CAS) si sanatate (CASS).
- Contributiile sunt platite de Agentia de Somaj de la buget.

3. Perioada de somaj indemnizat in calitate de absolvent este de 6 luni (nu de 9 luni).
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala texasimo texasimo Mama este nascuta la 31.05.1957 si este interesata de a obtine pensia anticipata partiala. A lucrat din aug.1983 (cand a terminat facultatea de 5 ani) pana in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata adnana_gold adnana_gold buna seara! va rog sa-mi spuneti daca tatal meu(nascut in data de 12.07.1953),care are 35 ani si 3 luni vechime(in care este inclus stagiul militar de 1an si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crest copilului daca mi am platit singura impozitele vulpitza vulpitza Buna ziua. Stie cineva daca se pot lua cei 800 Ron pt cresterea copilului daca mi am platit singura contributia la asig de sanatate?Va rog sa ma lamuriti si pe ... (vezi toată discuția)