avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crest copilului daca mi am platit singura ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crest copilului daca mi am platit singura impozitele

Buna ziua. Stie cineva daca se pot lua cei 800 Ron pt cresterea copilului daca mi am platit singura contributia la asig de sanatate?Va rog sa ma lamuriti si pe mine
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2008
vulpitza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 21 Ianuarie 2009
Impozitele sunt una, contributiile CAS sunt alta. Era ideal daca plateai impozit, daca ai platit doar CAS nu vei beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Vei primi alocatia lui de 200 de lei.

Uite si aici: www.avocatnet.ro/content/for...
da, scuze poate m am exprimat gresit knd am scris impozite l cas. In cazul in care sunt studenta la facultate la zi, termin facultatea in iulie2008, insa nu mi dau licenta atunci, ci in februarie 2009 pot lua indemnizatia?am citit pe undeva ca cele care urmeaza facultatea la zi benefiziaza de indemnizatie
Ei, nu chiar... Perioada studiilor este asimilata stagiului de cotizare si perioadei de plati necesare pentru indemnizatie, in temeiul art. 2d) din OUG 148/2005 coroborat cu art. 38 (1) d) din Legea 19/2000.
E vorba de "cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora". Absolventa esti indiferent ca sustii licenta sau nu, si asta se intampla in iunie-iulie, nu?

Ideea e ca dupa acest moment poti incepe sa platesti impozit pe venitul profesional (ceea ce presupune contract de munca/prestari servicii, etc.), asa incat sa faci cele 12 luni necesare ca sa beneficiezi de indemnizatie.
multumesc mult pt raspunsuri
deci , daca esti studenta la facultate la buget adica la zi si daca nasti ,apoi iti iei licenta,ai sau nu dreptul la indemnizatie?Anii de studiu la facultatea de zi adica la buget se iau ca si ani munciti si se pun in cartea de munca la pensie?Dar daca e asa atunci nu inseamna ca se iau ca si cum ai fi lucrat 4 ani de zile si nu ar trebui sa ai indemnizatie ?28.12.2007 am nascut si in iunie 2008 era sesiunea de licenta si am luat aceasta licenta.M-am incurcat rau de tot ,unii imi zic ca as avea acest drept ,unii nu,acuma cine e pe domeniu daca poate sa ma lamureasca sa imi interpreteze legea,va rog frumos,nu prea am inteles eu mare lucru ca m-am bagat la citit pe la legi si mai rau m-am incurcat.Va multumesc ,cine poate sa ma mai ajute.

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil alinasavin alinasavin Am angajat o studenta, in ultimul an, cu data de 01 februarie 2006. A terminat facultatea dar nu si-a dat licenta. A ramas insarcinata urmand sa nasca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului.ong 1682/2008 alina24_cr alina24_cr Buna ziua, ma numesc Ignatescu Mirela-Alina sunt din Craiova si sunt studenta in anul 4 de studiu la Facultatea de Medicina Generala din acelasi oras.Am un ... (vezi toată discuția)
Mamica si tatic studenti Ielciu Anca Ielciu Anca buna ziua. Am si eu o nelamurire. In cazul in care mama este anul 2 la facultate la zi iar tatal este an terminal tot la zi cu licenta in iunie care dintre ei ... (vezi toată discuția)