avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... caz social, protectia copilului nu a luat copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

caz social, protectia copilului nu a luat copilul

Buna ziua, cunosc cazul unei fetite care are un usor retard si face convulsii, a crescut mai mult in spital, parintii o aduc acasa doar ptr alocatie apoi o duc inapoi in spital, provine dintr-o familie numeroasa si are nevoie de terapie psihologica ptr a putea avea un viitor si ptr a putea functiona ca un om normal integrat in societate, cert e ca daca nu se produce o schimbare in viata ei acest lucru nu se va intampla. protectia copilului ar fi fost la ei in vizita si, totusi, nu au luat masuri. Legal, cu ce o putem ajuta si ce trebuie sa se intample ca protectia copilului sa faca ceva, este legal ce fac parintii cu acest copil? nu este nici abandonata, nici in sanul familiei.
Cel mai recent răspuns: ContSters379576 , utilizator 11:46, 5 Februarie 2016
Tot ce puteți face, este să puneți presiune pe cei de la PROTECȚIA COPILULUI să țină fetița sub observație. De asemenea să anunțați și ASISTENȚA SOCIALĂ de la Primărie spre a se efectua o ANCHETĂ SOCIALĂ acasă la familia copilului.
De ce credeți că ar fi mai bine pentru fetiță dacă ar fi luată de protecția copilului?
Cine s-ar ocupa de ea, să fie consiliată prin psihoterapie?
Fetița tot la un spital dar de tip sanatoriu de psihiatrie ar putea fi tratată atât medicamentos cât și prin psihoterapie cu educatoare/învătătoare specializată pentru acest tip de copii cu dizabilități.
SPITALELE SANATORII: Socola în Jud Iași, Gătaia în Jud Timiș, Bălăceanca în Jud Ilfov, și poate mai sunt astfel de sanatorii și în alte județe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)