avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... notificare de la lichidator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

notificare de la lichidator

Buna ziua. Sunt administratorul unei firme SRL, infiintata in anul 1999.In acesta firma mai sunt inca 2 administratori si 2 asociati de alta nationalitate care au parasit Romania din anul 2003-2004.
Firma nu a functionat si nu s-a depus acte contabile. De curand , am primit o notificare de la un lichidator in care imi solicita actele firmei si docum contabile, inventar...etc. Eu nu detin nici un act al firmei si i-am comunicat tel dar si pe mail lichidatorului. Ce pot sa fac in situatia asta?
Firma apare si cu datorii la bugetul de stat cu suma de 3200 lei + onorariul lichidatorului de 1000 lei . Trebuie sa platesc numai eu datoriile avand in vedere ca ceilalti dupa firma nu sunt in tara? raspund penal pt faptul ca fiind unul dintre administratorii ai firmei( fiecare adiministator are cate 30% si asociatii cate 5%) nu am nici un docum al firmei ,de inmatriculare,contabile etc? Cum pot sa ies din situatia asta? Se ajunge la executare silita? Firma nu are bunuri iar sediul firmei este expirat ( sediul era facut la unul dintre cei care au plecat).Trebuie sa fac vreo cerere undeva prin care sa comunic situatia in care ma aflu?Lamuriti-ma si pe mine, va rog. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
dana4_dan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 22:39, 6 Februarie 2016
Cred ca vedeti totul mai negru decat este. Lichidatorul, daca constata ca sunt datoriii, pentru a putea radia societatea, trebuie sa solicite intrarea in insolventa a acesteia si probabil, creditorii vor solicita atragerea raspunderii administratorului. Dintre cazurile asemanatoare pe care le-am avut societatile au fost radiate si nu s-a obtinut atragerea raspunderii administratorului, dar nicio speta nus eamana cu alta.

Daca apreciati ca nu va puteti descurca, cel mai bine ar fi sa luati legatura cu o persoana de specialitate care sa va reprezinte. Totusi, eu cred ca nu veti avea probleme, datoriile sunt ale societatii, nu ale dumneavoastra personal, cel putin deocamdata.

In ceea ce priveste raspunderea penala, nu cred ca este cazul sa va faceti mari probleme, atat timp cat societatea nu a functionat niciodata.
Buna ziua. Multumesc pt rasp. Eu trebuie sa mai merg la lichidator si sa-i comunic personal situatia, avand in vedere ca nu am nici un ac al firmei si ceilalti administratori au parasit tara cu actele firmei? Am inteles ca lichidatorul trebuie sa faca un raport si eu fiind aici in tara voi fi trasa la raspundere. E posibil sa fiu obligata sa achit eu toate datoriile catre bugetul de stat ?
Va trebui sa mergeti la lichidator sa-i explicati situatia.

Este posibil sa fiti trasa la raspundere pentru datoriile societatii, insa este putin probabil. Totul depinde de creditori si de modul in care acestia isi promoveaza actiunea in instanta, daca va fi cazul. De obicei, daca ANAF-ul este creditor, se solicita atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului.
Sunt doar eu trasa la rspundere sau si ceilalti administratori de alta cetatenie care nu mai sunt in tara? Obligatiile catre stat se impart in functie de procentul care il are fiecare in firma? Se poate achita impozitul pe profit si tva dar fara penalitati si dobanzi? Impoz pe profit+tva=1100lei si penalitatile+dobanzile=2100 lei
dana4_dan a scris:

Sunt doar eu trasa la rspundere sau si ceilalti administratori de alta cetatenie care nu mai sunt in tara? Obligatiile catre stat se impart in functie de procentul care il are fiecare in firma? Se poate achita impozitul pe profit si tva dar fara penalitati si dobanzi? Impoz pe profit+tva=1100lei si penalitatile+dobanzile=2100 lei.
Revin cu o intrebare :am aflat de curand ca unul dintre asociati ( are procent de 5% din firma) ar fi in tara , el raspunde pentru obligatiile restante la bugetul de stat + onorariul lichidatorului?


Alte discuții în legătură

Radierea unei soc com dana4_dan dana4_dan In anul 1999 s-a infiintat un SRL cu 3 administratori (1 administrator de cetatenie romana si 2 administratori de alta nationalitae) si 2 asociati de alta ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl rina68 rina68 Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa, Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Patron fara drepturi de administrare intr-o firma falimentata mihai313 mihai313 Buna ziua, Sunt patron fara drepturi intr-o firma in care nu am drepturi de administrare. Am dat cu semnatura o singura data, atunci cand au fost intocminte ... (vezi toată discuția)