avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare / Deblocare cont salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare / Deblocare cont salariu

Buna ziua,

Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul deschis pe numele meu la ING. Pana aici nicio problema, va rog sa-mi spuneti care este acea lege / act normativ / regulament sau orice alta forma care sa nu ma lasa pe mine sa folosesc dupa bunul plac cei 50% din cont. Mai exact ce anume reglementeaza relatia mea cu banca (ING in acest caz, unde-mi iau restul de venit) si nu pot face plati online sau plati cu cardul cand vreau? De ce mereu trebuie sa sun la banca, sa-mi deplocheze pentru cateva ore, sa astept in fata bancomatului sau cu internet bankingul deschis pentru a achita o factura, sau de ce mereu trebuie sa sun la banca sa cer voie sa achit ceva intr-un magazin online? Exista undeva o reglementare in acest sens? Am inteles si accept ca imi pot opri orice alta suma ce intra in cont, dar nici asa! Sau, sa presupunem ca vand un bun, sau imprumut de la un coleg 100 lei....pe care ii vireaza in cont...raman fara ei. Eu il consider un abuz!
Va multumesc!
Nu există un sistem bancar atât de performant încât să facă distincția între sume urmăribile silit și sume neurmăribile. Este imposibil să vă lase să folosiți on-line sumele de bani neurmăribile silit și, în același timp contul să rămână blocat pentru ca dvs. să nu utilizați eventualele alte sume urmaribile silit ce ar putea intra în cont.

Dacă primită în cont orice sumă, va merge la poprire, dacă acea sumă nu este declarată neurmăribile silit de către lege. Banii de la un prieten sunt urmăribili silit. Faptul că se virează la poprire 1/2 din salariu nu presupune și faptul că alte sume sau bunuri nu pot fi executate silit. Dimpotrivă, executorul poate executa simultan mai multe sume, sau venituri.
Pot sa va spun experienta mea.
Oarecum similara cu a dvs, in sensul in care nu mi se permitea, de ex, sa scot bani de pe card ci doar de la ghiseul bancii. Am sunat si mi s-a comunicat ca banca nu poate face nimic in acest sens, pentru ca trebuie de la executor hartie de deblocare (nu stiu terminologia).
Am fost la executor, am vorbit cu ei si dupa ce au primit la randul lor acceptul bancii, mi s-a emis acea hartie de deblocare a contului (deblocare permanenta -> cred ca ridicarea popririi se numeste).

Daca valoarea propririi este pe termen lung, va sfaturiesc sa procedati cum am facut eu.

Toate cele bune.
Este incredibil ce se intampla!

Lunar, angajatorul plateste in contul executorului 50% din salariu. Eu, salariat, primesc cealalta jumatate in cont la banca X. La banca X am dus hartie de la executor ca-mi sunt virati 50% direct in conturile lui. De la angajator am dus hartie ca plateste 50% in contul executorului. Cu toate acestea, lunar, in ziua de salariu trebuie sa sun la banca X si sa-mi deblocheze cardul pentru ziua respectiva, pana la ora 17.30. Daca fac o plata interbancara in aceasta perioada, si ea este intr-o alta banca, deci nu se opereaza in aceeasi zi, automat se anuleaza, pentru ca trece de ora 17.30. Ce fac, sun din nou la banca in cursul zilei urmatoare pentru deblocare. Aceste telefoane inseamna circa 3 - 5 minute, de intrebari de autentificare. Daca vreau sa folosesc cardul in afara orelor de program, trebuie sa sun la banca, de langa ATN, pentru a avea privilegiul de a-mi folosi banii, contul fiind deblocat doar pentru cateva minute, cat stau cu consultantul bancii in telefon.

Sincer, e bataie de joc, sunt totusi banii mei si trebuie mereu sa cer voie sa-i folosesc? Trebuie sa stau cu cash mereu? Nu mai am voie sa fac o plata externa? Nu mai pot cumpara nimic online? De ce? Pentru ca am poprire? Platesc aceasta poprire, 50% din venit pleaca la executor.

Nu exista nicio solutie, in afara de renuntarea la orice card / cont / internet bancking?

Va multumesc!
Faceti cerere la angajator sa ii luati cash si ori ii folositi numerar, ori va folositi de cardul cuiva apropiat.
Nu sunt solutii pt ridicarea popririi pana cand va platati datoriile pt ca teoretic in acel cont va pot intra bani si din alte surse.
Mergeti la executor si cereti deblocarea (cred ca termenul este desfiintarea popririi). Executorul va emite o adresa in acest sens si cu ea mergeti la banca unde contul va fi debloca.

Mult succes
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
essteffan, utilizator

Alte discuții în legătură

Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului cornel selaru cornel selaru In urma neplatii unui credit am fost executat cu poprirea a o treime din salariu. DE ACORD! Problema este alta ..Unitatea la care sunt angajat a facut ... (vezi toată discuția)
Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)
Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)