avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare cont, card, internet banking
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare cont, card, internet banking

Buna ziua,
Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi virat in contul de la BRD. Acest cont are legat un card, dar si internet bancking. In acest moment nu pot utiliza la intreaga capacitate aceste servicii - nu pot utiliza cardul, nu pot utilza internet bancking, nu-mi pot platii facturile. Am fost instiintat de catre BRD, desi le-am dus documente de la executor cum ca decontarea se face direct angajator - executor, ca pot doar scoate de la ghiseu sumele de bani si utiliza cash. In acest caz de ce sunt obligat sa platesc comisioane?? De ce achit lunat serviciul de internet bancking, de ce imi este comisionata ridicarea de cash de la chiseu? Este normal modul lor de lucru? De ce nu-mi pot utiliza cei 50% din salariu dupa bunul plac? De ce nu-mi pot plati facturile online? De ce BRD nu-mi da un raspuns oficial? Este o lege care sa prevada ca pot face ce vor cu cei 50% ce-mi revin? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlbertoTurbo , utilizator 12:48, 11 Octombrie 2015
Exista poprire de la executor si pe contul dvs., din acest motiv nu puteti face plati. Clarificati situatia cu cei 50% din salariu, ori ii opreste angajatorul, ori ii vireaza banca in contul executorului. Solicitati inactivarea internet bancking-ului, ca oricum nu-l puteti folosi pana la ridicarea popririi si ramaneti doar cu intretinerea de cont, dupa care il activati din nou.
Credeam ca am scris destul de clar, dar reiau.

1. 50% se achita de catre angajator in contul executorului. 50% ce-mi revin mie imi sunt virati in contul BRD.
2. Am depus scrisoare oficiala din partea executorului, catre BRD cum ca retinerile se fac direct de la angajator.

Acestea fiind spuse, in contul meu intra doar 50% din salariu, DE CE NU II POT UTILIZA DUPA BUNUL PLAC??

Va multumesc!
Contul bancar este un buzunar în care pot intra orice sume de bani, cu diferite naturi juridice, nu doar venituri salariale.

De aceea, Banca este obligată să blocheze contul și /sau cardul. Debitorul nu are decât dreptul de a retrage suma neurmăribilă silit, cash, de la casieria Băncii.
Dacă ar fi deblocat contul și debitorul ar retrage sume urmăribile silit, s-ar valida poprirea împotriva Băncii. Evident nimeni nu își poate asuma un asemenea risc.

Pt ca aveți instituită poprire pe cont. În afara de salariu pe care vi-l puteți ridica de la ghișeu, puteți primi și bani din alte surse, bani de care nu puteți dispune.
Din contul blocata puteți ridica doar ce reprezinta salariu, contul nu va e deblocat.
Interesant abuz, deci daca-mi imprumuta cineva 100 lei imi sunt luati? Sau daca-mi transfera firma bani de delegatie, decontabili. Ok, multumesc!

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)