avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare / Deblocare cont salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare / Deblocare cont salariu

Buna ziua,

Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul deschis pe numele meu la ING. Pana aici nicio problema, va rog sa-mi spuneti care este acea lege / act normativ / regulament sau orice alta forma care sa nu ma lasa pe mine sa folosesc dupa bunul plac cei 50% din cont. Mai exact ce anume reglementeaza relatia mea cu banca (ING in acest caz, unde-mi iau restul de venit) si nu pot face plati online sau plati cu cardul cand vreau? De ce mereu trebuie sa sun la banca, sa-mi deplocheze pentru cateva ore, sa astept in fata bancomatului sau cu internet bankingul deschis pentru a achita o factura, sau de ce mereu trebuie sa sun la banca sa cer voie sa achit ceva intr-un magazin online? Exista undeva o reglementare in acest sens? Am inteles si accept ca imi pot opri orice alta suma ce intra in cont, dar nici asa! Sau, sa presupunem ca vand un bun, sau imprumut de la un coleg 100 lei....pe care ii vireaza in cont...raman fara ei. Eu il consider un abuz!
Va multumesc!
essteffan a scris:

Mergeti la executor si cereti deblocarea (cred ca termenul este desfiintarea popririi). Executorul va emite o adresa in acest sens si cu ea mergeti la banca unde contul va fi debloca.

Mult succes


Asa, pur si simplu ? Pe ce motiv sa ceara desfintatrea popririi ?
Asa o cere in instanta in cadrul unei contestatii la executare, daca e cazul si se va desfiinta daca se admite.

Omul isi ia partea din salariu ce ii ramane, insa contul ramane blocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului cornel selaru cornel selaru In urma neplatii unui credit am fost executat cu poprirea a o treime din salariu. DE ACORD! Problema este alta ..Unitatea la care sunt angajat a facut ... (vezi toată discuția)
Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)
Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)