avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre poprire

Buna seara

Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri online (PokerStars) si bineinteles ca am efectuat si depuneri, si retrageri (parca). Nelamurirea mea este urmatoarea:

Sa presupunem ca efectuez o noua depunere (tot acolo), dar intre timp contul este blocat si implicit sa va impune o poprire de 50% din salariu in urma unei hotarari judecatoresti (dat fiind faptul ca nu am mai putut sa imi platesc ratele la doua credite). Daca dupa ce s-a luat decizia de porprire intentionez sa retrag o anumita suma de pe acel site de jocuri (sa zicem 300$), voi mai putea retrage ceva de la bancomat? Voi putea sa-i retrag pe toti dat fiind faptul ca poprirea pe salariu a fost deja facuta? Sau pot retrage doar 50% din cauza popririi (in speta 150$)? Exista posibilitatea sa nu pot retrage nimic?

Stiu ca am pus prea multe intrebari, dar as dori sa stiu daca in viitor voi mai putea efectua tranzactii online fara a mi se pune si alte popriri in afara de salariu.



Cu stima,
Ionut P
Cel mai recent răspuns: yonutz113 , utilizator 10:43, 22 Ianuarie 2015
Buna ziua!
Doar sumele provenind din salarii (si alte cateva categorii de venituri, limitativ enumerate de lege -vedeti, in acest sens, prevederile art 728 din Codul de Procedura Civila-) vor fi poprite limitat. Orice alte sume vor fi virate integral catre organul de executare care a infiintat poprirea.

Cu stima,
deci sa inteleg ca pe langa poprirea din salariu de 50%,mi se vor retine sau vira catre executor toate veniturile ulterioare de orice natura, mai pe scurt:

- mi se vireaza salariul pe card in valoare de 1000 RON, din care 500 RON vor fi virati catre executir
- sa zicem ca daca efectuez o retragere de la o casa de pariuri online de 1500 RON pe acest card, toti acesti 1500 RON se vor duce in contul executorului

Eu asa am inteles. Totusi, cum de poate afla executorul cand imi intra banii de la pariuri in cont astfel incat eu sa raman fara acei 1500 RON?
Buna ziua din nou!
Da, ati inteles corect.
Executorul nici nu trebuie sa afle ca au intrat bani in cont. El, prin instituirea popririi, a intructat deja banca sa vireze orice suma care intra in cont catre contul executorului.
Banca poate sa nu dea curs instructiunilor, dar, in acest caz, risca validarea popririi. Adica, daca Banca va elibereaza totusi sume asupra carora s-a instituit poprirea iar executorul cere la un moment dat extrase de cont (si poate solicita acest lucru) si observa miscari de sume, va solicita Bancii sa ii acopere ea suma poprita, iar Banca, bineinteles, nu doreste sa ajunga in aceasta situatie (de a plati catre executor suma datorata de dumneavoastra).

Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
MihaiPetru, utilizator
ok, deci aseara am suna la banca ING la care am cardul si mi-au spus ca dupa poprirea din salariu, orice alte sume de alta natura care intra in cont vor fi blocate (in speta cei 1500 RON din pariuri de mai sus), iar ca sa pot avea acces la cei 1500 lei trebuie negociat cu executorul ce procent din acestea va incasa. E groasa treaba. credeam ca dupa poprirea din salariu nu se va mai umbla la alte sume. Nu-mi ramane decat sa inchid cardul, salariul sa il iau cash, iar poprirea sa se faca direct de la angajator.


Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)