avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate srl

Buna ziua,
Am deschis in decembrie 2008 un srl care din pacate nu merge deloc(din punct de vedere al vanzarii), acum vreau sa suspend aceasta activitate, sunt asociat unic si tot eu si vanzator, care sunt exact pasii de urmat.
Ce voi face in momentul in care inchid magazinul si eu mai am marfa(produse alimentare) , le pot consuma eu, trebuie sa ma justific undeva cu lista de inventar al produselor ramase, ce acte trebuie exact sa fac.Vreau sa suspend activitatea cu 1 09 2009, voi mai plati impozit pe perioda suspendarii?,. Mai pot plati furnuzorii dupa data suspendarii.Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea aceste probleme(daca exista un site de unde pot exact lista actelor necesare, va spun sincer am depus atata efort ca sa fac acest magazin sa mearga dar din pacate sunt foarte dezamagita si in privinta banilor am trecut de fundul sacului)

Va multumes anticipat(si imi cer scuze daca nu am fost destul de explicita, dar sunt daramata si la propriu si figurat):((
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 13:44, 3 August 2009
Suspendarea se face completand un formular de mentiuni la ORC(taxa cam 220 lei).Din momentul suspendarii nu mai puteti face operatiuni comerciale nici contabile, nu mai platiti taxe si impozite, pana in momentul reluarii activitatii (maxim 3 ani).Achitati-va datoriile inainte de a inregistra suspendarea activitatii.Suspendarea se face in urma unei hotariri AGA/asociat unic, in care se face si incetarea contractelor de munca (daca sunt angajati).
Puteri solicita informatii cu ocazia procurarii documentelor de la ORC.
Actele care sunt necesare pentru inregistrarea suspendarii activitatii la Registrul Comertului le puteti gasi aici:
[ link extern ]
1. Nu veti mai plati impozit pentru intreaga perioada a suspendarii;
2. Puteti plati furnizorii (telefoane, energie electrica, etc.).
Totusi, daca aveti datorii "la stat" nu puteti inregistra suspendarea si la administratia financiara.
RalucaB a scris:
[...] Totusi, daca aveti datorii "la stat" nu puteti inregistra suspendarea si la administratia financiara.


Suspendarea activitatii se inregistreaza la Administratia Financiara chiar daca are datorii la stat, numai ca nu obtine regimul derogatoriu de depunere a declaratiilor.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
si cu marfa ramasa in magazin ce fac?????:((
Daca acesata marfa este perisabila , se face un proces verbal de pierdere sau ceva de genul asta ....nu stiu exact contabiliceste cum se numeste .....va trebui sa cereti sfatul unui contabil.......:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfã rãmasã în gestiune Qimer Qimer La o gestiune de marfă global-valorică ce se întâmplă cu marfa rămasa nevândută pe care nu o putem returna furnizorilor în cazul ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate bandi2 bandi2 buna.vreau sa intreb,am un magazin de prod naturiste...si nu merge vanzarea,de vre o 2 luni, si ma gandesc sa suspend activitatea. mai platesc taxa forfetara ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)