avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura Catre Sua
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura Catre Sua

Sunt in urmatoarea situatie:
Mi-am deschis un srl pentru a factura servicii catre SUA, contabila mi-a spus ca trebuie sa ma inscrii in ROI , dar din ce am gasit eu pe net nu este necesar, ma poate lamuri cineva daca este necsar sau nu?

A doua intrebare este urmatoarea, am primit un model de factura care are urmatoarele campuri pentru cumparator:

Cumparator...................................
Nr.O.N.R.C...........................................
C.U.I.....................................................
Sediul...................................................
Judetul..................................................
Cod IBAN............................................
Banca....................................................

Firma fiind din SUA, am inteles ca nu au CUI, si nici IBAN , iar Nr ONRC clar nu au, aceste campuri sunt necesare pe factura? daca nu le pun pot avea probleme cu cei de la ANAF?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:19, 26 Februarie 2016
ROI este nevoie pt intracomunitare ( pt platitorii de tva din ue)
Datele minime pe factura
[ link extern ]

ART. 319 - Facturarea
(20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii: le gasiti acolo pe toate.
ONRC nu trebuie IBAN nu se poate sa nu aiba. Exista peste tot. Este un termen universal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare intracomunitara tva/fara tva MihaiX3M MihaiX3M Buna ziua! Detin o firma SRL neplatitoare de TVA. Trebuie sa incasez o suma de bani de la o firma aflata in Uniunea Europeana, platitoare de TVA, pentru ... (vezi toată discuția)
Servicii electronice - factura ue, scutire forme mici gabriel999 gabriel999 Buna seara si La Multi Ani! Conform ultimelor modificari ale Codului fiscal, inteleg ca scutirea TVA - art. 152 - pentru o firma mica inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)