avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Subiect: D 300 achitata la termen la ANAF sect 3, ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Subiect: D 300 achitata la termen la ANAF sect 3, dar gresit depusa la ANAF sect 2.

Buna ziua,
In luna decembrie 2014 ANAF sect 3 a intocmit o declaratie de impunere ce cuprinde: “plata cu intirziere a impozitelor,taxelor, contributiilor si a altor venituri ale bugetului consolidat si obligatii accesorii”in valoare de 20551 lei.Acesta suma reprezinta cota de TVA si contributii sociale neachitate ca urmare a nedepunerii declaratiilor D300 si 102 aferente semestrului 1-2009. De remarcat ca pina in decembrie 2014 firma nu a fost notificata, sub nici o forma, ca nu a depus cele doua declaratii si nu si-a platit contributiile. Din documentele firmei am extras cele doua declaratii si OP-urile , prin care se demonstreaza plata la termen a sumelor declarate, plata confirmata si de fisa fiscala a contribuabilului , pe cara le-am depus, in copie xerox, la ANAF sect 3. Declaratia 102 cu dovada platilor efectuate a fost acceptata de ANAF si am primit “Instiintare privind stingerea creantelor fiscale”. Din nefericire ,la verificarea D300 am constatat ca aceasta era inregistrata la ANAF sect 2 dar plata datorata de TVA afost platita confor D300 la ANAF sect 3. In aceasta situatie m-am adresat, in scris,ANAF sect 3 pentru a desfiinta decizia de impunere aratind ca: - D300 a fost depusa, dintr-o eroare, la ANAF sect 2 - dovada platii tva-lui aferent D300 - doresc inregistrarea declaratiei D300 la ANAF sect 3 cu plata sanctiunilor de rigoare. In urma acestui demers ANAF sect 3 raspunde ca “nu putem da curs solicitarii dumneavoastra de prelucrare a acesteia, intrucit a fost depusa la alt organ fiscal”.
Pentru a iesi din impas, am intocmit o cerere de revenire cu care am fost in audienta la conducerea ANAF sect3 unde am fost sfatuit sa depun o contestatie. In luna iulie 2015 am depus contestatia la care am primit raspuns in ianuarie 2016 cu solutia: contestatia se respinge ca nedepusa in termen, putind fi contestata la Tribunalul Bucuresti.
Fata de cele de mai sus am urmatoarele puncte de vedere: 1. Declaratia de impunere este nula in conditiile in care tva-ul a fost platit, toate comunicarile ANAF referindu-se la neplata cotelor de tva. 2. Aplicarea Legii dupa bunul plac al salariatului ANAF. Salariatul ANAF, care a intocmit declaratia de impunere, a avut timp de 5 ani obligatia de a notifica si sanctiona contribuabilul pentru nedepunerea D300. In schimbul unei sanctiuni de 500 lei si intrarea imediata in normalitate salariatul ANAF sect3 a ales , facand uz de prevederi legale si fara a verifica fisa fiscala, impunerea la plata a unei sume nejustificat si exagerat de mare, reprezentind TVA neplatit , penalitati si dobinzi, probabil pentru avantaje salariale, calcind asfel pe cadavre. 3.Ca urmare a acestei nebunii, firma si-a suspendat activitatea si nu are posibilitatea de a platii suma aberanta impusa , prin aplicarea cu rea credinta a Legii, de Anaf sect3.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Tva impus din oficiu baboska baboska Încerc să prezint problema pnctual: 1. Societate înregistrată cu perioada fiscală trimestrială, în iulie 2009 comite o eroare materială în D300 (pe ... (vezi toată discuția)
Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere din oficiu pentru declaratie nedepusa in 2007 CONTABIUM CONTABIUM Buna ziua, Am primit in aprilie 2013, o decizie de impunere din oficiu pentru impozit pe profit aferent trimestrului 1 din 2007, pentru nedepunerea ... (vezi toată discuția)