avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit sediu social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit sediu social

Am un apartament proprietate personala care este sediul profesional al PFA-ului pe numele meu si este si inchiriat unei persoane care nu desfasoara activitati comerciale.
Nu am contract de comodat, nu imi decontez nicio cheltuiala. Nu se specifica nicaieri cat este dedicat PFA-ului si cat chiriasilor.
Am doua certificate constatatoare: unul in care scrie ca imi desfasor activitatea la sediu si altul (mai nou, cu un nou cod CAEN) in care scrie ca imi desfasor activitatea la beneficiar si/sau in afara sediului.
In acest caz trebuie sa angajez un evaluator pentru a-mi intocmi actele cu care sa merg apoi la Directia de taxe si impozite locale?
Sau este suficienta declaratia pe propria raspundere ca nu imi desfasor activitatea acolo?
Ce este "domiciliul fiscal"?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:54, 11 Februarie 2016
andrei_2016 a scris:

[...]si este si inchiriat unei persoane care nu desfasoara activitati comerciale.

Persoana ce calitate are, persoana fizica, persoana juridica sau un alt pfa?

andrei_2016 a scris:

Am doua certificate constatatoare: unul in care scrie ca imi desfasor activitatea la sediu si altul (mai nou, cu un nou cod CAEN) in care scrie ca imi desfasor activitatea la beneficiar si/sau in afara sediului.

Nu se poate sa aveti doua certificate constatatoare pentru aceeasi entitate, cand se elibereaza unul se preda celalalt si se anuleaza.
Daca scris ca se desfasoara la sediu activitatea si suprafata este delimitata, da, va incadrati la categoria mixta si trebuie evaluator ca sa platiti impozit mai putin decat 2% din valoarea de impunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 001 ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua, Daca am inregistrat certificatul de inregistrare in scopuri de TVA cu domiciliul fiscal la sediul firmei (care este si domiciliul meu de persoana ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediu fiscal si apartament inchiriat. ce impozit pe imobil se plateste in 2016? pam79 pam79 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in aplicarea anumitor prevederi din noul cod fiscal cu privire la un PFA. Situatia in cauza: PFA cu: - sediu fiscal ... (vezi toată discuția)
Lamurire impozit pe locuinte rezidentiale/nerezidentiale Catalin39 Catalin39 Doresc sa ma asigur ca inteleg care este procedura cu privire la delimitare. Din cate am inteles de la un reprezentat al Directiei de Taxe si Impozite, in ... (vezi toată discuția)