avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata

am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata,
sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare de 7614lei si 1985lei.doar in rate as putea plati.
Se poate sa imi puie sechestru pe bunurile mobile pe care le am?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:57, 12 Februarie 2016
Da, se poate. (mobile+imobile)
Dar puteti discuta cu executorul sa platiti esalonat, poate accepta.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Nu pot fi executate imobile pentru o creanță mai mică de 10,000 lei. Venituri și/sau bunuri mobile , pot fi executate.
Potrivit art. 812 (5) Cod de procedură civilă impune un prag minim de 10.000 lei, la care trebuie să ajungă creanţa debitorului pentru a putea fi executată imobiliar, în caz contrar vânzarea bunurilor imobile se poate face doar dacă debitorul nu are alte bunuri urmăribile sau, chiar dacă are, acestea nu pot fi valorificate.

De asemenea, începerea urmăririi silite imobiliare mai poate fi declanşată, chiar dacă cuantumul creanţei nu depăşeşte 10.000 de lei în situaţia în care atitudinea debitorului este necorespunzătoare, în sensul că acesta refuză să furnizeze executorului judecătoresc informaţii în legătură cu bunurile sale sau acestea sunt furnizate în mod incomplet, astfel încât creanţa să nu poată fi acoperită integral.

Toate cele bune!
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Conform art.813(5)NCPC"In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei,vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile, dar nu pot fi valorificate.Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecatoresc informatiile,lamuririle si dovezile necesare ,precum si furnizarea cu rea-credinta de informatii incomplete in legatura cu existenta si valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natura a fi valorificate in vederea acoperirii integrale a creantei permit declansarea urmaririi silite imobiliare chiar daca valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei."
Va multumesc pentru raspunsuri!!! Dar casa unde locuiesc eu nu este intabulata,nu are extras CF,si exista mai multi proprietari care avem cate o parte.
Atunci se poate sa imi puie proprire pe casa?
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
Adrianflorina81, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? Baza legală. (vezi toată discuția)
Executare silita apartament luat cu credit de nevoi personale adinkaa adinkaa in cazul in care iau un creduit de nevoi personale negarantat cu apartamentul, exista vreo situatie in care banca poate sa-mi ia aparatamentul? (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie în derulare din 2010. pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat? Dangiel68 Dangiel68 Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau ... (vezi toată discuția)