avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie partaj

sunt casatorita si am un copil minor pe numele caruia vreau sa cumpar un apartament. Banii pt achizitionarea acestuia vin de la tatal meu si au fost obtinuti din vanzarea altui apartament,proprietatea lui. Intrebarea mea este, in cazul unui divort, ce se intampla cu apartametul? Se considera bun comun al sotilor si trece la partaj?Parintii sunt si tutori ai copilului in cazul semnarii cvc? Sau poate fi numit un alt tutore? de exemplul bunicul care si palteste acest apartament. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: deeaandreea , utilizator 15:56, 15 Februarie 2016
Cumparati apartamentul pe numele dvs dar aveti grija ca notarul sa specifice in contract ca apartamentul e bun propriu si ca banii provin de la tatal dvs.Sotul dvs in calitate de declarant va trebui sa semneze contractul si sa recunoasca ca apartamentul e bun propriu al dvs. Copilul fiind minor nu poate cumpara .Oricum el va mosteneste,tot al lui va fi in viitor.
Îl cumpărați direct pe numele copilului cu procurator de fonduri, bunicul sau. Dvs ca părinți veți reprezenta copilul la cumpărare. Bunul va fi propriu al copilului.
Va fi o problema dacă în cazul unui divort, copilul rămâne cu tata. Bunul va fi im continuare al copilului desigur, însă practic și tatăl se va folosite el.
Chiar si in situatia unui divort tot parintii administreaza bunul pt ca vom vorbi de o exercitare in comun a autoritatii parntesti. E adevarat unele acte juridice se fac de comun acord, alte tipuri de acte nu presupun neaparat acordul parintilor in administrarea bunului copilului minor.

Cea mai buna varianta este cumpararea direct pe numele minorului asa cum vi s-a spus si anterior. Discutati implicatiile legale si cu un notar.
Va multumesc pt raspuns. Pe numele minorului voi cumpara oricum pt ca nu am dreptul sa mai cumpar un imobil cu cota redusa de tva. Dar as fi vrut sa stiu si care sunt implicatiile inainte de a semna cvc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Partaj pentru bunurile dobandite inaintea casatoriei coriolan clarinopol coriolan clarinopol multumesc si scuze da, este vorba despre un apartament dobandit de mine inaintea casatoriei, bun pe care doresc sa il las sotiei (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă interesează să știu ce act pot face pentru ... Irina E.B Irina E.B Buna ziua, 1. Mă interesează să știu ce act pot face pentru a mă asigura că voi avea dreptul integral asupra apartamentului pe care l am cumpărat pe ... (vezi toată discuția)