avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna angajata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna angajata gravida

Concediu de odihna in cazul unei angajate gravida, se calculeaza proportional cu perioada efectiv lucrata sau cu toata perioada pana la intreruperea CIM-ului pt concediu maternitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 16 Februarie 2016
Concediul de odihna in cazul unei angajate gravida se calculeaza proportional cu perioada efectiv lucrata pana la data intrarii in CCC - concediu pentru cresterea copilului.

Concediu de maternitate nu afecteaza durata concediului de odhna.

art.145 C.mun.
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....
Suspendarea CIM-ului cand se face? La ce termen dupa nastere?
Suspendarea c..i.m. pentru intrarea in CCC se poate dispune, in principiu, cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Laurago Laurago Daca o angajata cu contract de munca din noiembrie 2016 ramane insarcinata, este legal sa i se dea tot concediul de odihna aferent anului 2017 ca mai apoi sa ... (vezi toată discuția)
Plata concediu Cornelia2016 Cornelia2016 Beneficiez de 21 de zile de concediu odihna pe an. Cum se plateste acesta la gravide? Se platesc toate cele 21 sau doar zilele neefectuate pana la nastere? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna kicksnkr kicksnkr Buna ziua. Sunt gravida in 7 luni si doresc sa stiu daca am dreptul la tot concediul de odihna la locul de munca, mai exact cele 21de zile. Va multumesc. (vezi toată discuția)