avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Buna ziua. Sunt gravida in 7 luni si doresc sa stiu daca am dreptul la tot concediul de odihna la locul de munca, mai exact cele 21de zile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 3 Februarie 2017
In principiu da , deoarece la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata . Cum CO , daca nu a fost programat anul anterior , el urmeaza a fi aprobat de conducatorul unitati , e posibil sa va confruntati cu un refuz ...
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
Iulian Catalin Arhire, Evaluator
Pe perioada concediului de crestere a copilului contractul de munca se va suspenda asadar se vor "suspenda" si zilele de concediu ramase. Daca dumneavoastra mai aveti zile neefectuate de anul precedent le puteti afectua fara nici o problema sau se vor putea efectua dupa ce va intoarceti din concediu de crestere a copilului.
Concediu de odihna se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

Prin urmare, pentru pentru lucrata, inclusiv cea in care sunteti in concediu de maternitate aveti dreptul laCO.

Pentru durata cat sunteti in CCC nu aveti dreptul laCO.

freeelis a scris:

Concediu de odihna se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

Prin urmare, pentru pentru lucrata, inclusiv cea in care sunteti in concediu de maternitate aveti dreptul laCO.

Pentru durata cat sunteti in CCC nu aveti dreptul laCO.




E R O N A T !
Avand in vedere ca pe 25 ianuarie, a intrat in vigoare CODUL MUNCII nou , Concediul medical, cel de maternitate, precum si concediul pentru ingrijirea copilului bolnav vor fi tratate ca zile de munca, potrivit noilor prevederi ale Codului Muncii !!!
Daca perioada de CCC se va suprapune cu concediului de odihna, acesta se va intrerupe si salariatul isi va lua zilele neefectuate dupa iesirea din concediul medical, de maternitate sau de risc maternal, pentru ingrijirea copilului .
Dvs , daca vi se aproba tot CO acum , puteti merge linistita in CO si ulterior puteti intra in CCC fara sa fiti penalizata ( financiar sau ca numar de zile ) .
Ce este eronat si care Cod al Muncii nou a intrat in vigoare la 25 ianuarie ????

Alte discuții în legătură

Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat paduflori paduflori Buna ziua Am urmatoarea situatie: din luna iulie 2013 sunt in concediu de crestere copil si mi au ramas neefectuate 20 de zile de concediu de odihna pe 2013 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elamarius elamarius buna seara,lucrez la o fabrica din 22.11.2013 si ianuarie 2015 am aflat ca sunt insarcinata, problema este ca in decembrie2014 am avut 5 zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)