avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prelungire control judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prelungire control judiciar

Buna ziua ,
dupa 160 de zile de arest preventiv ,judecatorul de drepturi si libertati m-a plasat sub control judiciar. La aceasta ora sunt inca in faza de urmarire penala. As vrea sa va intreb cand imi va fi prelungit controlul judiciar ma va instiinta procurorul sau care e procedura ? Voi fi chemat la Parchet ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Unnnn , utilizator 00:16, 18 Noiembrie 2016
ART. 215^1 c.p.p.
Durata controlului judiciar
(1) În cursul urmăririi penale, măsura controlului judiciar se poate dispune de către procuror sau de către judecătorul de drepturi şi libertăţi pe o durată de cel mult 60 de zile.
(2) În cursul urmăririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de către procuror, prin ordonanţă, dacă se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurii sau au apărut temeiuri noi care să justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputând să depăşească 60 de zile.
(3) Dispoziţiile alin. (2) sunt aplicabile şi în cazul în care măsura a fost luată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi.
(4) Ordonanţa procurorului prin care, în condiţiile alin. (2) sau (3), s-a prelungit măsura controlului judiciar se comunică în aceeaşi zi inculpatului.
(5) Împotriva ordonanţei procurorului prin care, în condiţiile prevăzute de alin. (2) şi (3), s-a prelungit măsura controlului judiciar, inculpatul poate face plângere la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond, dispoziţiile art. 213 aplicându-se în mod corespunzător.
(6) În cursul urmăririi penale, durata măsurii controlului judiciar nu poate să depăşească un an, dacă pedeapsa prevăzută de lege este amenda sau închisoarea de cel mult 5 ani, respectiv 2 ani, dacă pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 5 ani.
(7) Judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau instanţa, în cursul judecăţii, poate dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată ce nu poate depăşi 60 de zile.
(8) În cursul judecăţii în primă instanţă, durata totală a controlului judiciar nu poate depăşi un termen rezonabil şi, în toate cazurile, nu poate depăşi 5 ani de la momentul trimiterii în judecată.
(9) La expirarea termenelor prevăzute la alin. (8), instanţa de judecată poate dispune luarea unei alte măsuri preventive, în condiţiile legii.
Buna seara , multumesc de raspuns.
Revin , sunt tot sub urmarire penala , intre timp pe 16 August mi-a expirat ultima ordonanta de control judiciar. Nu am fost instiintat de catre Parchet ca mi-ar prelungi controlul judiciar , de obicei ma chemau sa-mi inmaneze ordonanta . Si in NCPP scrie ca in cazul prelungirii trebuie sa fiu instiintat in aceeasi zi cel tarziu.
M -am dus la semnat si am intrebat in baza carei ordonante mai vin sa semnez , mi-au zis ca nici lor nu le-a venit ordonanta de prelungire :)) dar ca nu -mi inchid dosaru` de supraveghere pana nu le vine ``definitiva`` . Le-am explicat ca nu e vorba de nicio definitiva din moment ce mie imi prelungeste sau nu procurorul . Agentii o tin una si buna ca trebuia sa -i instiinteze Parchetul.Mai mult cel ce se ocupa cu supravegherea mea mi-a zis o gogoasa cum ca daca nu vine nimic controlul judiciar se prelungeste de drept :))) Mie mi se pare absurd si consider ca ei habar nu au de lege ! Intrebarea mea , din moment ce nu am fost instiintat de nicio prelungire pe nicio cale si nici la sectie nu ar fi venit ceva in acest sens , eu inca mai sunt sub imperiul acestei masuri preventive?

Va multumesc anticipat !
Mergeti sa va interesati la procuror.
În nod normal ați scăpat de măsură.
Mergeți sa verificați sa nu existe alte probleme și sa aveți măsura...
Bună

Alte discuții în legătură

Durata masuri preventive eduuard eduuard Conform actualelor norme de procedura, care este durata de timp pentru care se poate dispune masura prventiva a controlului judiciar? Dar a arestarii la ... (vezi toată discuția)
Care este maximul de zile la control judiciar Baron neda Baron neda Menționez ca sunt sub control judiciar de 120 de zile într-un dosar cu tulburarea liniștii publice și distrugere făcute in stare de recidiva,mi se mai ... (vezi toată discuția)
Oug masuri preventive - controlul judiciar Tirlea Andrei Tirlea Andrei Ma poate ajuta cineva cu OUG sau cu proiectul OUG adoptat sau propus spre adoptare de guvern in ceea ce priveste controlul judiciar si controlul judiciar pe ... (vezi toată discuția)