avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... actiune in instanta, catre asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

actiune in instanta, catre asigurare RCA

Intentionez sa actionez in instanta societatea de asigurare pentru neacceptarea intregilor despagubiri intr-un dosar de dauna RCA,in urma impactului motocicletei conduse de mine cu autovehiculul vinovatului.
.Societatea nu vreA sa acorde despagubiri pentru avarierea jantei fata si a discurilor de frana, motivand lucruri ce nu au de a face cu dinamica uni accident de motocicleta si nici a modului in care sau avariat acestea.
Si am nelamuriri cu privire la Judecatoria unde voi deschide actiunea.
Dosarul de dauna este deschis in Bucuresti, Societatea de asigurare are sediul in Bucuresti, iar eu am domiciliul in provincie.
Iar art 64. alin.2 pct a din norma 20/2008 privin funct RCA spune
"Actiunea in justitie impotriva asiguratorului RCA poate fi exercitata, in mod alternativ, la oricare dintre sediile asiguratorului, respectiv sediul social ori sucursala care a emis polita de asigurare RCA sau sucursala care a lichidat dauna;"
Intentia mea este sa deschid dosarul de dauna in localitatea mea de domiciliu, pt ca pana in acest moment am tot facut deplasari pt solutionarea dosarului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elaics , utilizator 08:49, 5 August 2009
Puteti deschide procesul la sucursala unde ati incheiat contractul.

avocat Claudiu Lascoschi
Este vorba de un dosar de dauna deschis pe RCA-UL VINOVATULUI.
Eu neincheind niciun contract cuaveasta companie de asigurari.
Intrebarea este,:
Pot deschide actiunea in instanta la judecatoria de pe raza domiciliului meu, in conditiile in care dosarul de dauna a fost deschis in Bucuresti, si sediul societatii de asig este tot in Bucuresti?
horace2009 a scris:

, respectiv sediul social ori sucursala care a emis polita de asigurare RCA sau sucursala care a lichidat dauna;"
Intentia mea este sa deschid dosarul de dauna in localitatea mea de domiciliu(?????), pt ca pana in acest moment am tot facut deplasari pt solutionarea dosarului.
Va multumesc.

Ati solutionat dosarul de dauna in loc. dumneavoastra?
Puteti intenta actiunea, dupa cum ati postat:
-ori unde este sediul sucursalei/agentiei emiterii politei;
-ori unde este sediul suc./agent. deschiderii/solutionarii dosarului de dauna.
Actiunea puteti s-o trimiteti si prin posta, cu confirmare de primire.
:offtopic: Scuzati pe dl.avocat, se mai intampla sa gresim din cauza multitudinii de raspunsuri/spete.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
nucu$, utilizator
Nu am solutionat/ deschis dosarul in localitaea mea,
Deoarece nu exista reprezentanta cu unitate reparatoare autorzata a producatorului de motocicleta respectiv si dc asa a fost o mare bataie de cap pana a venit inspectorul la reconstatare, daca mai era deschis dosarul si in alta localitate , nu stiu ce s-ar fi intamplat.
Bun, pot intenta actiunea la una din cele 3 sedii.si trimite trimite actiunea prin posta la sediul acesteia.

Dar pot deschide actiunea in instanta in orasul meu de domiciliu sau obligatoriu doar la judecatoria de pe raza sediului suc/ag/ etc....?

va mulumesc mult, pentru safturile acordate pana acum
Nu are legatura cu loc. de domiciliu.Este vorba despre Judecatoria din localitatea emitentului politei / deschiderii dosarului de dauna.Trimiteti cererea la Jud. sectorului unde are sediul unitatea la care ati deschis dosarul.N-are rost sa actionati pe sediul central.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Accident auto fara victime pytho pytho Buna ziua. Am fost implicat acum o luna intr-un accident auto, persoana implicata a plecat imediat dupa producea accidentului. Ulterior am sunat la politie si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ca urmare a unui accident ionutmarin ionutmarin Acum un an, ca urmare a unui accident rutier, am avariat un stalp al Electrica. Desi aveam asigurare RCA, societatea de asigurare a refuzat sistematic ... (vezi toată discuția)