avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... actiune in instanta, catre asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

actiune in instanta, catre asigurare RCA

Intentionez sa actionez in instanta societatea de asigurare pentru neacceptarea intregilor despagubiri intr-un dosar de dauna RCA,in urma impactului motocicletei conduse de mine cu autovehiculul vinovatului.
.Societatea nu vreA sa acorde despagubiri pentru avarierea jantei fata si a discurilor de frana, motivand lucruri ce nu au de a face cu dinamica uni accident de motocicleta si nici a modului in care sau avariat acestea.
Si am nelamuriri cu privire la Judecatoria unde voi deschide actiunea.
Dosarul de dauna este deschis in Bucuresti, Societatea de asigurare are sediul in Bucuresti, iar eu am domiciliul in provincie.
Iar art 64. alin.2 pct a din norma 20/2008 privin funct RCA spune
"Actiunea in justitie impotriva asiguratorului RCA poate fi exercitata, in mod alternativ, la oricare dintre sediile asiguratorului, respectiv sediul social ori sucursala care a emis polita de asigurare RCA sau sucursala care a lichidat dauna;"
Intentia mea este sa deschid dosarul de dauna in localitatea mea de domiciliu, pt ca pana in acest moment am tot facut deplasari pt solutionarea dosarului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elaics , utilizator 08:49, 5 August 2009
Multumesc mult
m-am lamurit exact, in sfarsit unde sa deschid dosarul
ca nu cumva sa fac vreo balba
"ART. 11 din Codul de procedura civila - referitor la competenta teritoriala-
În materie de asigurare, cererea privitoare la despăgubiri se va putea face şi la instanţa în circumscripţia căreia se află:
1. domiciliul asiguratului;
2. bunurile asigurate;
3. locul unde s-a produs accidentul.
Alegerea competenţei prin convenţie este nulă dacă a fost făcută înainte de naşterea dreptului la despăgubire"
Cat priveste partea de dauna care nu a fost platita de asigurator...se poate sa refuze plata despagubirii daca din dinamica accidentului nu rezulta si acea avarie, dar daca printr-o expertiza tehnica in instanta dovediti ca putea sa fie si acea avarie provocata in accident....mai aveti o sansa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Accident auto fara victime pytho pytho Buna ziua. Am fost implicat acum o luna intr-un accident auto, persoana implicata a plecat imediat dupa producea accidentului. Ulterior am sunat la politie si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ca urmare a unui accident ionutmarin ionutmarin Acum un an, ca urmare a unui accident rutier, am avariat un stalp al Electrica. Desi aveam asigurare RCA, societatea de asigurare a refuzat sistematic ... (vezi toată discuția)