avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor incheiat doar cu o parte din mostenitori

Impotriva cui ar trebui sa ma indrept in situatia in care o editura a incheiat contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor doar cu o parte din mostenitori, dupa care a editat si comercializat opera fara acordul meu care sunt mostenitoare? Nu ar fi trebuit ca editura respectiva sa se informeze despre toti mostenitorii acceptanti? Care ar fi primul pas pe care trebuie sa-l fac?

Alte discuții în legătură

Drepturile morale de autor sunt obligatorii? Andrei Munteanu Andrei Munteanu Buna ziua, am cedat in cadrul unui contract de cesiune drepturile patrimoniale ale unei opere si m-am trezit ca editorul n-a mentionat numele meu in intreaga ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)
Am cedat sau nu drepturile de autor, fãrã sã ºtiu, cu un singur click? Andrei Munteanu Andrei Munteanu As dori sa va cer opinia intr-o problema care mie imi pare fara iesire pentru a afla daca am cedat sau nu catre o companie drepturile mele de autor fara sa-mi ... (vezi toată discuția)