avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de cumparare cabinet
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de cumparare cabinet

am cumparat cabinet in sept 2013 si am intrat in cm crestere copil in febr 2014 ,si mi s-a suspendat cm pfa,am reluat activit pe alt cif in luna 11.2015,dar am uitat sa-i dau contabile contractul de cumparare pentru a calcula amortismentul?cum rezolv aceasta problema?infl declaratiile depuse?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:35, 25 Februarie 2016
Daca in perioada de la data achizitiei pana la data revenirii,activitatea a fost intrerupta,se pot aplica prevederile din Codul fiscal, art.28 pct.(12)lit.k) si anume : în cazul în care mijloacele fixe amortizabile sunt trecute în regim de conservare, în funcţie de politica contabilă adoptată, valoarea fiscală rămasă neamortizată la momentul trecerii în conservare se recuperează pe durata normală de utilizare rămasă, începând cu luna următoare ieşirii din conservare a acestora, prin recalcularea cotei de amortizare fiscală. Fiind vorba de un alt CIFla reluarea activitatii,consider ca ar trebui sa inregistrati acest imobil pe noul CIF si sa se calculeze amortizarea incepand cu luna decembrie 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament fiscal cheltuieli utilitati, asigurare, impozite locale, salarii angajati, etc.. LuminitaT LuminitaT Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:O societate cu raspundere limitata, cu o investitie in conservare, care are un grad de neutilizare 90%, restul de 10% ... (vezi toată discuția)
Societate cu activitate suspendata AMANDINA AMANDINA [b]Caz[/b]: o societate cu activitate suspendata pe 3 ani, suspendarea inregistrata la Registrul Comertului. [b]Intrebari[/b]: pe perioada suspendarii se ... (vezi toată discuția)
Amortizare nedeductibila ioanaep ioanaep as avea nevoie de mare ajutor.Facem transport, avem mai multe cisterne. perioada noastra de activitate este din primavara pana in vara deoarece transportam ... (vezi toată discuția)