avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducta de apa menajera si cea de apa pluviala se pot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducta de apa menajera si cea de apa pluviala se pot lega?

Intr-un condominium, comitetul executiv al asociatiei de proprietari a luat decizia evacuarii apei menajere de la baie cu ajutorul conductei de apa pluviala, prin executarea unei lucrari la subsolul blocului. Este legala o asemenea lucrare si daca nu, carei legi i se opune? Care sunt sanctiunile, daca acestea sunt prevazute in vreo lege?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:11, 2 Octombrie 2020
Este ilegal.
Pot fi sanctionati de Disciplina in Constructii, DSP, ApaNova si Garda de mediu. Cea din urma este si cea mai costisitoare -amenzile au minim 3 zerouri..
Desi din constructie conductele sunt separate, la primul camin de canalizare, cele doua "ape" se varsa in acelasi loc si merg, asa amestecate pana la statia de epurare. Ideea este ca apa pluviala colectata de pe terase, atunci cand plua sau se topeste zapada, diluiaza ca sa zic asa apele menajere, ajutand efectiv canalizarea acestora, asa ca mai lasatio cu amenzile despre care spuneti mai sus...
Motivul pentru care aceste doua trasee, prin interiorul locuintelor sunt separate este acela ca daca acestea ar fi unite, in caz de debite foarte mari ale pluvialei, aceasta ar patrunde si incase, prin chiuvete sau sifoanele de pardoseala.

Deci, daca lucrarea este facuta la subsol, pericolul despre care am vorbit, este muuult diminuat, desi nu este inlaturat definitiv si de aceea nu este indicat ca aceste doua trasee sa se uneasca.
Adam Grecu a scris:

la primul camin de canalizare, cele doua "ape" se varsa in acelasi loc si merg, asa amestecate pana la statia de epurare.


Sunteti sigur ? Sunteti la fel de sigur ca tot asa va fi si peste un an ? Vedeti recentul scandal din Pucioasa si apoi mai ganditi-va daca este un sfat bun...
ausfahrt a scris:

Stimabile, eu nu am dat niciun sfat. Am facut niste precizari pentru cei vare nu au auzit niciodata de asemenea lucruri.
Uitati ce va pro[pun:
Impreuna cu unul-doi vecini, incercati sa ridicati capacul caminului unde se deverseaza apele uzate din blocul dvs. Va rog sa numarati cate tevi observati ca ies din bloc. Veniti aici pe forum si discutam si va spun rolul fiecareia.

Ca sa nu ne contrazicem prea tare, vorbiti in prealabil cu instalatorul dvs.

Daca la Pucioasa s-a intamplat acea catastrofa ecologica - despre care am auzit - fiti sigur, s-a intamplat pentru ca un iresponsabil a deversat apele uzate si dejectiile direct in iaz si nu intr-un canal colector care le-ar fi dirijat catre statia de epurare. Deci nu ma confundati, sunt in tema !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)
Servicii colectare si transport apa meteorica nicoleta.frent nicoleta.frent Esta legal sa fie facturata apa pluviala de catre Apa Nova, daca societatea noastra are retea separata pentru colectarea acestor ape si acestea sunt deversate ... (vezi toată discuția)
Racordare wc la coloana de apa pluviala mgherghel mgherghel Buna ziua, doresc sa intreb care ar fi legea care se incalca daca se racordeaza cineva pe o coloana de apa pluviala cu o toaleta (wc). Inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)