avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... 2016 srl-d, microintreprindere sau pfa ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

2016 srl-d, microintreprindere sau pfa ?

Salut, Ma puteti lamuri in legatura cu urmatoarele? Doresc sa imi deschid firma in martie si nu stiu exact ce sa aleg

1. infiintare firma (srl-d, microintreprindere, etc) fara angajati dar cu posibilitatea de a angaja pe viitor 1 angajat cu 4ore sau 2 angajati cu fractie (eu si inca o persoana).
2. la cat s-ar ridica cheltuielile catre stat pentru acesti angajati daca ei ar fi angajati cu cate 4ore fiecare, sau pentru un singur angajat cu 4ore.
3. Fara angajati, la cat s-ar ridica cheltuielile catre stat/an
4. Eu as fi administrator (posibil sa lucrez si in alta parte cu 8ore si in acest caz pe viitor poate o sa am doar un angajat cu 4ore).
5. La srl-d am citit precum ca in urmatorii ani as trebui sa investex minim 30%din profit, lucru ce nu ar fi ok pentru mine deoarece nu cred ca as putea deconta foarte mult si as avea profitul destul de mare.
6. Pentru decontare intra si contributiile la stat sau numai ce cumpar eu pe firma, ex: abonament telefon, internet, curent, apa, impozit, hartie xerox?
7. Conform noilor legi, daca locuiesc intr-un ap cu 3camere in Calarasi, as plati foarte mult impozitul?

Activitate: creare intretinere si promovare site-uri web, realizare teme site si punerea in vanzare a acestora; in viitor posibilitatea de a deschide un magazin online cu vanzarea de produse.

Estimare din creare intretinere si promovare site-uri web : 4-5000 euro/an

Firma neplatitoare de TVA
Sediu: in apartamentul parintilor si sa pot declara o camera sau o parte dintr-o camera
Decontarile vor fi foarte putine, nu prea o sa am ce deconta.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Infiintare firma - rog informatii financiar-contabile ionut28ccr ionut28ccr Buna ziua, Doresc sa-mi infiintez o firma de webdesign in orasul meu. Locuiesc cu parintii la bloc. Doresc o intreprindere individuala sau o ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensie la srl-d si contract de munca Andreebogdan Andreebogdan Buna ziua am si eu o intrebare eu fiind administrator la un srl-d si avand si carte de munca de 8ore și mai am si angajat cu 4ore as vrea sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)