Buna ziua!
Am intampinat de curand urmatoarea problema. Doresc sa cumpar de la unchiul meu un teren intravilan. Pentru a putea vinde unchiul meu a mers sa intocmeasca cadastrul pentru terenul in cauza. Cand persoana desemnata pentru intocmirea cadastrului a venit sa faca masuratorile a constatat ca din suprafata trecuta in acte (respectiv titlul de proprietate) lipsesc aproximativ 400 m patrati. Din hartile prezentate de primarie nu s-a putut afla unde se regasesc acesti 400 m patrati lipsa si ni s-a sugerat ca ar fi utila o consultare a "arhivei". Cum ma sfatuiti sa procedez?! Cum sa formulez aceasta cerere? Imi trebuie un extras din cartea funciara? (Din unele discutii cu vecinii unchiul meu ar fi aflat ca un alt cetatean care are o casa la 2 numere distanta ar fi obtinut de curand un titlu de proprietate pentru o suprafata de 400 m patrati a carui provenienta nu este cunoscuta (mostenire, cumparare, etc.). In cazul in care s-ar dovedi ca suprafata lipsa este chiar cea despre care spun vecinii ca ar fi obtinuta de cetateanul in speta cum trebuie sa procedez pentru a recupera acea suprafata (banuiesc prin instanta.) si cam cat ar dura solutionarea unui astfel de caz sau ce solutii am?. Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc pentru intelegere!