avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicamente gratuite pentru copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicamente gratuite pentru copil cu handicap

Fiul meu minor are certificat de handicap Accentuat. Conform legii 448/2006 ar trebui sa beneficieze de ”accesl gratuit la asistenta medicala, medicamente si tratament ambulator”. Zilele trecute am fost la medicul de familie si ne-a eliberat o reteta compensata si una necompensata (pentru bronsita). La farmacie am platit 50% pentru reteta compensata si 100% pe cealalta, cu mentiunea ca mi s-a cerut cardul meu de sanatate. Ce trebuie sa fac pentru ca fiul meu sa beneficieze de medicamente gratuite?
In ceea ce ma priveste, am indemnizatie de 450 ron pentru crestere copil cu handicap de la 3-7 ani. La eliberare de reteta compensata figurez la salariat. este corect?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
lavi_cornelia, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanelor cu handicap accentuat zdanut zdanut Legea nr.448/2006 art.10 spune : Persoanele cu handicap beneficiază de asistenţă medicală gratuită, inclusiv de medicamente gratuite, atât pentru ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salariu conform legii nr. 448/2006 zdanut zdanut 1. Pensionar limita de vârstă, persoană cu handicap, angajat cu carte de muncă timp 4 ore, considerat loc de muncă cu funţie de bază. Pot beneficia, ... (vezi toată discuția)
persoana cu handicap accentuat paulabejan1958@yahoo.com paulabejan1958@yahoo.com BENEFICIEZ DE GRATUITATE LA SERVICIILE STOMATOLOGICE?DACA DA,LA CE CABINETE MA POT ADRESA?MENTIONEZ CA LOCUIESC IN ORASUL SLOBOZIA-IALOMITA. (vezi toată discuția)