avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate lucra o persoana pensionata pe caz de boala ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate lucra o persoana pensionata pe caz de boala incadrata in Gradul II accentuat?

Buna ziua, sunt pensionat pe caz de boala incadrat in Gradul II accentuat fara revizuire din anul 2009, iar anul acesta implinesc 55 ani. Am citit mai multe discutii de pe forum, dar niciuna dintre ele nu m a lamurit cu exactitate. Am dreptul de a munci dupa ce implinesc varsta de 55 ani, intrucat sunt pensionat oficial? Daca da, sub ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:59, 26 Februarie 2016
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

2. Asadar cand veti trece la pensia pentru limita de varsta puteti cumula pensia cu orice alt venit salarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate si pfa sabopetrarozalia sabopetrarozalia Buna ziua.Va rog frumos sa mi raspundete la intrebare ca ar fii un ajutor mare.Sunt pensionata pe caz de boala de ochi incadrata la nevazatori si am un chiosc ... (vezi toată discuția)
Contract de munca dupa pensionare ionutzul ionutzul Poate lucra cineva cu gradul doi de invaliditate cu jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)