avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz de a raspunde la o petitie de catre CSM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz de a raspunde la o petitie de catre CSM

Am formulat doua petitii catre CSM privitor la modul in care au fost solutionate doua dosare, unul de catre parchet si altul de catre o instanta de judecata si am depus dovezile necesare. CSM refuza sa raspunda. Unde ma pot adresa ca sa pot obliga CSM sa formuleze raspuns?
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 21:37, 25 Martie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Am sesizat Ministerul de Justitie, insa nu am primit raspuns nici de acolo!
~ Conținut șters la cerere ~
Vă trebuie toate dovezile asupra faptului că ați transmis într-adevăr acele sesizări. Atenție la termene, de regulă sunt de 30 de zile, dar pot fi mai mici sau mai mari. Ca regulă de calcul, se adaugă 2 zile la termen, adică dacă e vorba de un termen de 30 de zile, în a 33-a zi de când a primit petiția dumneavoastră, s-a întârziat deja cu o zi răspunsul. Dacă ultima zi cade într-o zi de sâmbătă sau duminică (sau sărbătoare legală), se prelungește și mai mult acest termen.

Includeți în argumentație și următoarele prevederi:

• Art. 51, alin (4) din Constituția României prevede obligația autorităţilor publice să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii;
• Art. 2 din Ordonanța nr. 27/2002 definește petiția ca fiind cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris sau prin e-mail, pe care un cetăţean ori o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor publice centrale şi locale (...);
• Art. 8, alin. (1) din Ordonanața nr. 27/2002 prevede obțigația autorităţilor şi instituţiilor publice sesizate să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă;
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
cismasu, utilizator

Alte discuții în legătură

Sesizare csm-ij clyde2010 clyde2010 Am sesizat CSM-Inspectia judiciara acum cca.4 luni. Acum 1 luna am revenit,sa mi se comunice modul de rezolvare a sesizarii si eventual stadiul rezolutiei pe ... (vezi toată discuția)
Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns de la csm? Just-drept Just-drept In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)