avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical in somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical in somaj?

am auzit la radio ca anumite persoane beneficiaza de concediu medical in perioada de somaj...cica se numesc "someri de lux"...este legal asa ceva? mie mi se pare imoral, dar poate este prevazut in vreo lege ceva de genul ca somajul poate fi suspendat prin concediu medical...
stie cineva ceva despre asta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:40, 12 Decembrie 2010
Imoral poate fi, dar atata timp cat este legal ... de ce sa nu profite si acestia de banii statului ;)
dar este legal?
Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap sau pe perioada incapacitatii temporare de munca mai mare de 3 zile datorita accidentelor survenite in perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfectionare sau, dupa caz, a altor forme de pregatire profesionala, in timpul si din cauza practicii profesionale, precum si in alte situatii prevazute de Legea nr.76/2002.
1. Daca in perioada in care primiti indemnizatie de somaj va imbolnaviti, prezentati certificatul medical la AJOFM, care il calculeaza si il plateste iar perioada de somaj se suspenda pe perioada de concediu medical.
2. Expresia de "someri de lux" se refera la faptul ca salariatii care au avut salarii foarte mari sunt tentati, dupa intrarea in somaj, sa aduca certificat medical deoarece indemnizatia se calculeaza luand ca baza de calcul salariile pe 6 luni inaintea de ivirea bolii. Si in loc de o indemnizatie de somaj de cca 500 lei, vor lua o indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca de 1000- 3000 lei, sau poate chiar mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
da, exact despre asta era vorba
multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Sarcina si contract de munca pe perioada determinata! floryna04 floryna04 buna,siuatia mea este:insarcinata in 7 luni si jumatate,urmeaza sa intru in concediu prenatal in cateva zile,dar contractul de munca (care este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters62984 ContSters62984 am si eu o intrebare si vasi ruga frumos daca se poate sa-mi raspundeti in timpul somajului se poate lua concediu medical,cum se plateste concedou medical?am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj ronaldo7 ronaldo7 buna ziua! eu acuma sunt in somaj si am avut un accident as vrea sa stiu cum se procedeaza daca duc concediu medical la somaj mi se intrerupe somajul si imi ... (vezi toată discuția)